Kleurverschil kunstofkozijnen

1 reactie

In mei 2012 hebben wij bij een leverancier van kunstofkozijnen een order geplaatst voor de levering van kunsstofkozijnen voor onze bovenslaapkamer. De verkoper is bij ons thuis komen kijken en we hebben duidelijk tegen hem gezegd, dat we dezelfde kleur als de pui beneden wilde hebben.(deze pui is door een ander bedrijf, 7 jaar geleden geplaatst) In de showroom hebben wij een opstelling gezien aangelicht door spotjes. Kleurverschillen tussen lamellen, gelijders en kozijn is ons toen niet verteld en opgevallen.

Het kozijn is geplaatst, inclusief het rolluik.
Buiten fouten bij oplevering zijn we niet tevreden over de kleur. Wij vinden dat er 2 kleuren creme en een alimuniumstrip aan de onder kant duidelijk te zien zijn.
Dit is tegen de bovengenoemde afspraak.
Het totaal wijkt ook duidelijk af van de pui beneden.
De leverancier zegt dat wij dit kleurverschil tussen de lamellen en het kozijn al in de showroom hadden kunnen zien en zegt dat hij comfort de order geleverd heeft. Ook zou de pui beneden al aan het verkleuren zijn. Hij kan ook deze kleur niet leveren. De verkoper heeft ons nooit gewezen op de mogelijke kleurverschillen. Niet bij ons thuis en niet in de showroom. Wij vinden dat we niet goed voorgelicht zijn bij deze verkoopgesprekken.

Iedere keer als wij naar het kozijn/rolluik kijken wij dit kleurverschil.

Onze vraag:
Kunnen wij van de leverancier eisen dat hij een kozijn/rolluik plaats(of laat plaatsen door een ander bedrijf, die wel de kleur kan leveren) met de juiste kleur of moeten wij deze 2 kleuren creme en de alluniniumstrip accepteren?

maandag 17 september 2012