Koop van een occasion met een taxi-verleden bij een autohandelaar

0 reacties

Onlangs ben ik bij een autohandelaar geweest voor een auto (BMW). Na een korte proefrit heb ik navraag gedaan bij de autohandelaar naar het verleden en de herkomst van de auto. De autohandelaar heeft mij verteld dat hij de auto van een officiele BMW-dealer heeft gekocht. Verder zag ik op de linkerachterportier een rubber blokje vast op de ruit geplakt. Hij gaf aan dat dit ''zo hoort''. Ik heb hem medegedeeld dat ik op zoek ben naar een auto met een betrouwbare verleden, schadevrij/ongevalvrij en normaal is bereden (geen taxi). Dit was volgens hem niet zo. Vervolgens heb ik een order getekend en een aanbetaling gedaan van € 250.

Nu ben ik er onlangs achter gekomen (de auto is nog niet geleverd) dat de auto wel een taxi-verleden heeft. De autohandelaar wil de koop niet ontbinden. Als ik van de koop af wil zien, moet ik maar annuleren en 10% van de koopsom voldoen.

Weet iemand of er rechtszaken bekend zijn mbt een auto die is ingezet voor personenvervoer? Ik vind dat de autohandelaar een meldplicht/informatieplicht had dit te melden. Bovendien heb ik continue aangegeven (weliswaar mondeling) dat ik een normaal bereden auto zoek.

Wat te doen?

woensdag 1 juni 2016