Lakschade 'nieuwe' tweedehands auto

0 reacties

Hallo,

Ruim een half jaar geleden een 'nieuwe' tweedehands auto gekocht. Een geïmporteerde youngtimer zogezegd. Auto uit '94 met 18.000 km op de teller. Auto bekeken, waarbij de verkopen bij aankomst mij gelijk, heel opvallend achteraf, liet zien waar de auto lakschade had. Een kras op het voorscherm en wat op de kofferdeksel, stelde niets voor, zeker voor een auto van bijna 20 jaar oud, ook geen enkel probleem voor mij.
Dat er een soort vlek op de motorkap zat, was een 'klassieke' verkoopfout volgens hem; "ik wilde de auto nog snel even mooier maken dan dat hij al is; wat je ziet is opgedroogd poets spul of zoiets". Verder was en is de auto inderdaad als nieuw, ongelooflijk!!!
Er zat een taxatie rapport bij van 18.500 euro en hij vroeg 11.900 in de premium selectie. Ik geloofde de man daarom over zijn 'grap' over het poetsen en had geen enkele reden om daarover te twijfelen, ook om de naam die deze beste man op youngtimer gebied heeft in nederland en zelfs uitgever van een blad over youngtimers is. Een echte autoliefhebber dus ook, net als ik. Waarom zou je iemand voor de gek houden. Ik in de auto gereden en dat was fantastisch strak. uiteindelijk heb ik de auto gekocht zonder garantie als netto deal, zo mee nemen dus.

Toen ik de auto voor de eerste waste viel me meteen op hoeveel kleine krasjes de auto had, ongelooflijk! Alsof iemand de auto had gewassen met een schuurspons. Heb hem dit gelijk gemaild en mailde me dat ik de auto maar moest laten polijsten. Hij reageerde niet gelijk met 'daar wist ik van', maar netjes ontwijkend. Ik auto laten polijsten, maar hielp niet echt. Het was winter en bij normaal, niet te zonnig weer zie je het niet echt. Niet meer druk over maken dacht ik. Toen het voorjaar werd, schrok ik behoorlijk, want nu zijn de krasjes over de hele auto goed zichtbaar, ook op de motorkap. Weer gemaild (beetje geirriteerd) dat ik het echt niet leuk vind dit. Hij antwoordde met iets als: "Had ik het met jou niet over spuiten gehad?" Nee dus, maar voor mij wel helder nu dat hij ervan wist en dat heel duidelijk wilde camoufleren tijdens de verkoop.

Nogmaals gemaild dat ik mij wat dit punt bedrogen voel en het verkoop gesprek nogmaals aangehaald. Uiteraard reageerde hij hier niet op, maar uiteindelijk heeft hij wel toegegeven dat hij van de krasjes wist en hij, net als ik, het niet verder heb laten onderzoeken, alsof ik ook van de krasjes zou hebben geweten, natuurlijk niet. Ja, ik had het kunnen laten onderzoeken, alleen zag ik geen krasjes op dat moment, nul, nul. Auto heeft twee jaar lang bij verkoper te koop gestaan heb ik achteraf mee gekregen van hem, dus hij wist het in ieder geval donders goed.

Wat nu, als ik het had geweten had ik gewoon een lagere prijs geboden, want had dan het over laten spuiten bij de koop ingecalculeerd. Of de deal helemaal niet door laten gaan.
Verkoper heeft via mail uiteindelijk letterlijk gezegd dat hij ervan wist en mij op mijn koop plichten gewezen. Hierin heeft hij gewoon gelijk natuurlijk.

Ik wil hem 'aanklagen' voor dit feit en een regeling dat de auto op zijn kosten wordt over gespoten. Gezien de staat van de auto heel redelijk denk ik, want deze is verder als nieuw, in alles en zo heb ik hem ook gekocht.

Een dergelijke auto nu inruilen met lakschade gaat gewoon niet of voor heel weinig geld. De auto is volgens mij nu minder waard dat de kosten van overspuiten, omdat het de gehele uitstraling van de auto aantast natuurlijk.

Hartelijke groet en ben benieuwd naar uw reactie!

Lambertus

P.s. uiteraard heb ik alle mailwisselingen bewaard als 'bewijs'.

vrijdag 21 juni 2013