Mag mijn vorige werkgever advertentie's in kranten plaatsen waar ikzelf nog op sta ?

2 reacties

Geachte dames en heren,

Begin dit jaar ben ik, na 6,5 jaar werkzaam te zijn geweest bij een Autodealer in Barneveld,begonnen bij een autodealer van een ander merk in Nijkerk. (d

Nu hoor ik echter van verschillende kanten dat mijn vorige werkgever uit Barneveld nog steeds advertentie's in kranten plaatst waar ik zelf ook nog op sta.
Dit vind ik nogal hinderlijk omdat ik geen deel meer van dat team uitmaak en voor mijn huidige baas is ook niet leuk als hij mij nog steeds in advertenties ziet staan van de concurrent. Ik zelf wil ook liever geen reclame meer maken voor mijn vorige werkgever omdat sommige oud-klanten mij nog steeds op straat lastig vallen met vragen over hun auto en als ik dan uitleg dat ik niet meer in Barneveld werk, zijn ze heel verbaast want ze hebben me toch onlangs nog in de krant zien staan.

Mijn vraag is dus. Mag mijn vorige werkgever zomaar mijn gezicht blijven gebruiken voor reclame doeleinden ? Of mag ik eisen dat hij die advertenties niet meer gebruikt wegens bijvoorbeeld inbreuk op mijn privacy.

maandag 10 mei 2010