Occasion auto op dezelfde dag problemen

1 reactie

Hallo allemaal,

Ik hoopte positiever te beginnen, maar helaas. Ik heb 3 weken geleden een Fiat uit 1995 gekocht 170000 km. Van te voren heb ik de autohandelaar op het internet nagetrokken en kon geen slechte recensies vinden. Vervolgens heb ik een afspraak gemaakt en een test ritje in de bebouwd kom en op de snelweg gemaakt, er deden zich geen problemen voor.

Hieronder in het kort de problemen:

-Vervolgens heb ik de auto gekocht en ben naar huis gereden. onderweg had ik last van vermogen verlies, de motor hield in.
- De volgende dag ben ik gaan rijden en toen begon de motor te schokken, voornamelijk in de 1e en het meest in de 2e versnelling

Ik heb de volgende dag gebeld met de autohandelaar. Ik heb de autohandelaar duidelijk uitgelegd dat er problemen waren met de motor. De autohandelaar vertelde mij dat ik met de auto naar hem moest komen. De autohandelaar vertelde mij dat hij een garage voor mij zou bellen waar ik de auto heen kon brengen.

Daarvoor ben ik met de auto naar mijn eigen garage gereden. Ik heb dit gedaan met de gedachte als er een klein mankement is aan de auto dan is het niet nodig om 200 kilometer verder naar de autohandelaar te rijden. mijn garage had vastgesteld dat er een defect is aan de 2e cilinder. De monteur van mijn garage vertelde mij dat een reparatie erg kostbaar is en dat waarschijnlijk de motor vervangen moest worden. De monteur van mijn garage adviseerde mij met de auto terug te gaan naar de autohandelaar.

Nog dezelfde dag heb ik gebeld met de autoverkoper. Ik heb de autoverkoper uitgelegd wat mijn garage had geconstateerd. Ik heb de autoverkoper verteld dat ik het niet meer verantwoord vond om met de te gaan rijden. Ik heb de autoverkoper gevraagd als wij de aankoop konden ontbinden. De autoverkoper vertelde mij dat hij dit wel wilde doen maar dat hij eerst nog zelf naar de motor wilde kijken. Tevens vertelde de autoverkoper dat hij een garage bij hem in de buurt wil laten proberen om de auto te laten repareren. Ik heb hiermee ingestemd. De autoverkoper vertelde mij , als de motor werkelijk een groot defect vertoonde dat hij de aankoop zou ontbinden.

De automonteur van de garage van de autoverkoper melden mij dat er niets met de motor van de auto mis was en dat het stotteren en gebrek aan vermogen lag aan een luchtdrukpomp. De automonteur van garage vertelde mij dat hij de lucht had laten weglopen. Ik heb de automonteur van garage verzocht diepgaander onderzoek te doen naar de motor. Ik vertelde de automonteur van garage dat de monteur van mijn garage de afdekklep die op de motor zit losgemaakt had om goed te zien wat er mis was. De automonteur van de garage weigerde verder onderzoek te verrichten aan de motor.

Omdat ik het niet vertrouwde ben ik dezelfde dag nog naar een bovag garage gereden, en die kwamen met dezelfde conclusie dat de er een defect is aan de cilinders. Ik heb dit op schift laten zetten.

Ik heb de autoverkoper verteld wat de constateringen waren van de test van Bovag garage autobedrijf . Ik heb tevens de schriftelijke uitslag van Bovag garage aan de autoverkoper getoond. Vervolgens heb ik de autoverkoper verteld dat er nu twee garages zijn die met de zelfde conclusie kwamen. Ik heb toen de autoverkoper verzocht om mee te werken aan de ontbinding van de koopovereenkomst. De autoverkoper stelde dat hij niet mee wilde werken en dat er niets met de auto mis was.

Ik heb contact gezocht met het juridisch loket en die adviseerde mij om eerst aangifte te doen bij de politie. Dat heb ik gedaan maar die kunnen helaas niet voor mij doen omdat zij het strafrechtelijke element moeilijk bewijs vonden. Daarnaast is mij geadviseerd om het bij de kantonrechter voor te brengen. Ik heb intussen de autoverkoper een brief gestuurd dat ik de verkoopovereenkomst wil ontbinden. Een kennis van de autoverkoper heeft mij gebeld en mij gemeld dat zij hier niet aan mee willen werken.

Ik heb gehoord dat ik een dagvaarding door een deurwaarder kan laten verzenden. Ik zit nu alleen met wat het mij gaat opleveren en hoe sterk ik sta om een rechtszaak te winnen. De kosten van de aanschaf van de auto waren 1.650 euro en ik heb nog wat kosten betreffende de garages die ik bezocht heb. Kan iemand iets zeggen over hoeveel ik kwijt zal zijn voor een rechtszaak en hoe sterk ik sta? De auto staat intussen stil en wil niet meer starten. bedankt alvast.

dinsdag 1 juli 2014