ondeugelijke auto

0 reacties

Begin april hebben we een andere auto gekocht, na ons te hebben voorbereid op prijs en andere relevante zaken en na veel jaren sparen voor de droom auto eindlijk een landrover gevonden die we graag wilden hebben.

Met de verkoper een proefrit gemaakt waarbij geen bijzonderheden naar voren kwamen, auto zag er goed uit, reed prima en zou afleverbeurt krijgen evenals een nieuwe apk. We wisten dat we geen nieuwe kochten en hadden nog wat spaargeld achter de hand voor eventuele onvoorziende zaken.

Na wat kleine mankementjes verjolpen te hebben in de eerste twee maanden kwam op vakantie juni de grote klap, de luchtvering bleek defect en we moesten vanalles gaan regelen om de auto vanuit Frankrijk weer thuis te krijgen.

In nederland uiteindelijk de auto naar een LandRover dealer gebreacht voor reparatie hetgeen in Frankrijk tijdelijk was opgelost.

Toen kwamen er een aantal zaken aan het licht waarvan zowel wij als de dealer erg schrokken. Olie was petrolium geworden, Visco stond op punt te knappen hetgeen enorme schade had kunnen veroorzaken, lekkage van olie op het spruitstuk en nog veel meer. Kortom een schade en hertsel van ruim 3500 euro. Hier bleek ook nogeens dat de achteras vervangen moet worden ( ca 900 euro) en dat er een regelventiel van de vering defect is ( ca 350 euro)

Al met al nu al ruim meer als de helft van het bedrag waarvoor we de auto gekocht hebben. En een bedrag waarvoor we als we dit allemaal geweten hadden een veel betere Landrover hadden kunnen aanschaffen.

Ik heb de verkopen partij aangesproken op deze materie echter geeft hij niet thuis. Mijn dealer zegt mij dat er echt een aantal zaken bijzittten die hij als verkoper had moeten en kunnen zien en dat hij derhalve een ondeugelijke product heeft verkocht. Ik heb hioerop nogmaals verzocht aan de verkoper mij tegemoet te komen in de gemaakte kosten. Hij geeft immer nog niet thuis en ik zit met een auto die inmiddels weer perfect in orde is maar absoluuut niet meer inruilbaar of verkoopbaar is door de kosten.

Wat zou ik nog kunnen doen de verkoper over te halen om op zijn minst voor een deel in de kosten te kunnen laten voorzien?

In afwachting van reactie

Met groeten Ruud

zondag 18 september 2011