Opgelicht?

1 reactie

Hallo,

Minder dan een jaar geleden heb ik een scooter gekocht bij een scooterbedrijf in Apeldoorn. De scooter zag er goed uit en had maar 6400 km op de teller staan.
Volgens de verkoper had de scooter wel een gereviseerd motorblok, maar deze werkte perfect volgens hem. Volgens hem had de scooter net voordat ik hem kocht nog een beurt gehad en moest alles in orde zijn.

Nu bracht ik mijn scooter naar een scooterbedrijf bij mij in de buurt, omdat deze een beurt moest hebben na een jaar hij niet helemaal lekker meer liep en omdat hij wat olie lekte. Wat nu blijkt volgens degene die mijn scooter een beurt geeft, is dat zo ongeveer alles kapot is en alles versleten. Er staat nu 8200 km op de teller.
Het bedrijf vind het erg eigenaardig dat een scooter die nog maar 8200 km heeft gereden er al zo slecht aan toe is, en denkt dat er eigenlijk geen andere verklaring is dan dat de kilometer stand en de mate van slijtage niet overeen komen.
Deze slijtage zien zij eigenlijk alleen maar bij scooters die veel en veel meer kilometers gemaakt hebben en eigenlijk niet onderhouden zijn.

Er zit geen garantie op de scooter, maar ik wil hier toch graag wat mee. Ik heb het gevoel dat ik enigszins opgelicht ben.

Is er een manier om buitengerechtelijk de koop te ontbinden?
Ik dacht zelf dat er misschien wel dwaling aangetoond kan worden?

Alvast bedankt!

woensdag 29 juni 2016