rechten bij ondeugelijk aankoop van auto

1 reactie

Ik heb op 24-02-2011 een opel corsa gekocht op benzine met G3 installatie. We waren op de hoogte dat de auto slecht start op benzine, en gas. En gedurende zo'n 3 minuten de auto op 3000 a 4000 toeren moet laten warm draaien. Daarna liep de auto zonder problemen. De verkoper vertelde dat het waarschijnlijk een kwestie van afstellen zou zijn. De auto was net APK gekeurd. Op de koopcontract staat vermeld: Zo meenemen, geen garantie. Loopt niet goed op LPG.

Ik ben net verhuisd, en was niet in de mogelijkheid de auto direct te laten nakijken en afstellen. De vorige eigenaar had er echter zo een tijd mee gereden. Dus wat maakt het uit dt ik er zo nog een maandje in zou rijden.
Echter na 3 weken begint het olie-lampje te branden. 1 ltr Olie bij gevuld. De volgende dag liep echter ineens de temp. meter op tot 90 - 100 graden. Gelukkig kon ik gelijk van de snelweg af, heb de motor tijdens het rijden uit gezet, omdat de auto in toeren bleef aanhouden terwijl ik geen gas gaf.
Ik heb de motor laten afkoelen, en weer olie bij gevuld. Auto starte niet.

Om een lang verhaal kort te houden.. De monteur v/d ANWB vertelde dat de auto vele problemen had en de motor overleden was. De anwb monteur heeft de auto nog aan de praat gekregen, en ik heb er nog een 15 km mee gereden. Het laatste stukje ben ik afgesleept naar een garage. Deze heeft de auto uit gelezen, met de zelfde conclusie. Motorblok is stuk.
Omdat er een speciaal motorblok in ligt kan het niet uit, om de auto te laten maken.

Wat zijn mijn rechten ten aanzien van de verkoper?

woensdag 30 maart 2011