Salontafel past niet

2 reacties

Hallo,
Ik heb op 07-03-2010 een eettafel, salontafel, tv kast en 2 vitrine kasten gekocht bij een meubel zaak.
Omdat mijn huis nog wordt gebouwd (en december 2010 klaar is) had ik een bouwtekening meegenomen zodat de verkoper precies kon aangeven of dat wel zou passen. De verkoper zei tegen ons (ik was samen met mijn schoonzusje en een vriendin) dat het zeker zou passen. Ik had dit meerdere malen gevraagd of het echt zou passen. Ik heb het meubel set gekocht en een aanbetaling gedaan van 500euro
Een week later op 13-03-2010 was ik naar een andere meubelzaak gegaan om voor een bankstel te gaan kijken. Toen had ik aangegeven waar de eetkamertafel zou komen en toen zei die verkoopster (andere winkel) dat het duidelijk niet zou passen. Want ik kan die tafel op geen enkele manier neerzetten, omdat je er niet meer langs kan lopen.
Toen ben ik de dag erna (14-03-2010) naar de winkel gegaan waar ik die eetkamertafel, salontafel etc. heb gekocht en gevraagd aan een andere verkoper of dit zou passen en die verkoper zei duidelijk dat het niet zou passen. Toen werden we door verwezen naar de klantenservice. Daar heb ik gelijk die maandag 15-03-2010 contact meegezocht. Ik kreeg een mevrouw aan de telefoon en die zei dat ik dat moest mailen + mijn rekening nummer en dan zou mijn aanbetaling terug gestort worden en de order geannuleerd. Dit heb ik in de mail gezet naar de klantenservice.
Daarna heb ik 2 keer telefonisch contact gezocht, omdat ik van hun kant niets hoor. Toevallig gister 22-03-2010 telefonisch contact gehad met de klantenservice en de order kan niet afgezet worden en het geld wordt dus niet terug gestort. Die mevrouw gaat bij de meubelfabrikant navraag doen of de tafel klein gemaakt kan worden. Naar mijn idee is dat niet het geval, want ik heb dat ook al in de winkel zelf gevraagd.

Maar nou is mijn vraag aan jullie.
Omdat ik misleidend ben voorgelicht door die verkoper kan ik dan van die order af kosteloos?
Want die eetkamertafel past helemaal niet op de plek waar ik gevraagd heb of die daar past.

Met vriendelijke groet,
Stephanie van Oijen

zaterdag 3 april 2010