Showmodel verkocht als nieuw model

2 reacties

Een maand geleden ben ik samen met mijn vriend een appartement gaan huren. Hiervoor hebben wij dus een compleet nieuwe inboedel moeten kopen. Ongeveer 2 weken geleden hebben wij bij een grote matrassenwinkel twee matrassen gekocht. De verkoopster vertelde ons dat het om de oude collectie ging en dat ze daarom 2 matrassen aan ons kon verkopen voor 560 euro. Het gaat om medische matrassen met pocketvering die normaal 699 euro per stuk kosten, dus wij waren als studenten erg gelukkig met deze aanbieding. De matrassen konden niet meer teruggebracht worden, je wilt immers niet slapen op een matras waar al iemand anders op heeft gelegen, aldus de verkoopster. Op de nieuwe matrassen zit normaal gesproken 10 jaar garantie maar omdat wij matrassen uit de oude collectie hadden kon ze slechts 5 jaar garantie geven.
We hebben die middag een boedelbak gehuurd om de matrassen te vervoeren. We trokken nog niet diezelfde avond in ons nieuwe appartement omdat nog niet alles klaar was. Een week later waren we officieel ingetrokken en lagen in bed. Toen kwamen we tot de conclusie dat het ene matras helemaal doorgezakt was en het andere matras niet. Wij vonden dit erg vreemd. Het ene matras leek wel een showmodel. We keken op de plastic verpakking en daar stond inderdaad met kleine letters 'showmodel' opgeschreven. De verkoopster heeft ons dit echter helemaal niet verteld!
De volgende dag zijn we terug gegaan naar de winkel en de vrouw ontkent echter dat zij ons 5 jaar garantie heeft gegeven en zegt dat zij wel nadrukkelijk heeft gezegt dat één matras een showmodel is. Wij zeiden dat ze dat niet heeft verteld en dat wij inderdaad geen matras willen hebben waar al iemand anders op heeft gelegen, zoals zij zelf aangaf. Welke stappen kunnen wij hiervoor het beste ondernemen?

donderdag 10 november 2011