Tweedehands auto miskoop

1 reactie

l.s.

Bij een vakgarage met bovag heb ik een auto gekocht.
het betreft een auto met een 5 cijferige km teller.
de stand bij verkoop was rond de 15000 km , achteraf gezien niet erg aannemelijk gezien de leeftijd van de auto ('97) maar aangezien deze nap logisch zou zijn heb ik voor de auto 2000 euro betaald. misschien veel maar mijn redenatie : weinig kilometers, zag er netjes uit en na op internet gezocht te hebben zou de auto nog zo n 1600 euro waard zijn, en vanuit gaande dat je bij een bovag aangesloten dealer iets meer betaalt vond ik dit niet raar.

tussen de kenteken papieren bleek een napcertificaat te zitten met daarop een aantal km standen , de werkelijke stand was 1.15000 km. na wat bellen en surfen op het net bleek de auto in dat geval 1000 euro minder waard.

naar een maand of 3/4 kwam ik erachter dat je dorpels rot waren, deze heb ik dus laten lassen, inmiddels ook problemen met het sluitingsmechanisme van 1 van de deuren.

nu blijkt, wil ik de auto verkopen ( wat ik wil omdat ik er bijna geen gebruik van maak ) een garage er 100 a 200 euro voor te willen gegeven

op bovag garantie heb ik geen recht omdat de auto minder dan 4500 euro kostte en dit ook niet meer dan 35 % van de nieuwwaarde was.

kan ik hier nog iets aan doen?
of is het gewoon dikke pech dat mijn auto dus een afschrijving heeft van 1800 euro in 11 maanden...

woensdag 11 april 2012