Tweedehandse auto blijkt gebreken te hebben na aankoop

4 reacties

Ik heb 2 weken geleden een tweedehandse auto gekocht een Volvo s80 T6. De verkoper (bedrijf) vertelde ons dat de boordcomputer af en toe lampjes gaan branden dat er een probleem zou zijn maar dat was niet het geval, dit was gewoon een kwestie van de boordcomputer resetten en dan zijn de meldingen verdwenen. Wij kende dit probleem al bij onze vorige auto een volvo s70. Daar kregen wij ook meldingen maar die bleken ook niet juist te zijn. Dit was gewoon een storing in de boordcomputer. Dus wij gingen ervan uit dat het in dit geval ook zou zijn. Toen wij een proefrit namen hadden we ook geen last van eventuele foutmeldingen. Wij hebben onze auto ingeruild voor de volvo s80. We hebben de auto gelijk mee genomen zonder extra garantie.

Wij zijn vanuit Dronten naar Zwolle gereden maar toen wij in Zwolle waren wou de automaat niet meer schakelen. Allerlei lampjes begonnen te branden. we zijn toen maar even naar een garage gereden en die heeft de boordcomputer uitgelezen en daarna de boel gereset. Daarna waren alle lampjes verdwenen. Een dag laten kwamen de lampjes weer en nu gaf ook de boordcomputer aan dat de automaat met spoed een service beurt nodig had. Af en toe wil de automaat niet schakelen en dan moet je eerst de auto uitzetten en daarna weer aanzetten en dan doet hij het weer.

Wij hebben de verkoper natuurlijk gelijk gebeld en hij zou het probleem doorspreken met de monteur. Na enkele dagen niets te hebben gehoord hebben we weer gebeld. De verkoper vertelde dat de monteur ziek was maar dat hij hem morgen weer sprak. Maar ook daarna hebben wij niets meer van de verkoper te horen gekregen.

Nu is mijn vraag...
Wat voor recht heb ik als consument bij het kopen van een auto die gebreken heeft en waarvan de verkoper geweten heeft. Welke stappen kan ik nemen om de kosten die eventueel zouden moeten gemaakt worden ter reparatie vergoed te krijgen. Ik heb nu het gevoel dat de verkoper mij wil afwimpelen omdat hij domweg gewoon niet meer terug belt.

zaterdag 10 april 2010