Verborgen gebreken motor

0 reacties

In mei vorig jaar heb ik bij een motorzaak een motor gekocht.
Na een aantal maanden ben ik gevallen en heb ik de motor bij een dealer in de buurt laten maken.
Bij toeval viel de motor uit toen ik van de dealer terug naar huis reed nadat de motor was gemaakt.
Dus de dealer is de motor op komen halen en heeft deze nagekeken en meteen gemaakt.

Omdat dit een elektrisch probleem was welke niks met de val te maken had moest ik opnieuw (€250) betalen.
Helaas was bleek het probleem groter te zijn en heeft de dealer uiteindelijk heel de kabelboom moeten vervangen (opnieuw €550) omdat de vorige eigenaar hiermee gepruld heeft.
Daarnaast is de dealer er achter gekomen dat het blok is opgevoerd en waarschijnlijk versleten omdat deze enorm veel olie gebruikt, ook de versnellingsbak is versleten.

Nu is de motor nog niet zo oud (2010) en had hij volgens de motorzaak waar ik de motor heb gekocht nog niet veel km's gereden.
Op de teller stond 150km maar dat kwam volgens hem omdat de teller eerst niet aangesloten is geweest, hij had de ecu uitgelezen en daar stond maar 18uur op.

Nu blijkt de motor dus allerlei gebreken te hebben die mij niet zijn verteld.
Kan ik de motorzaak waar ik de motor heb gekocht aansprakelijk stellen voor (een deel van) de gemaakt kosten?

Ik heb de gebreken binnen een half jaar geconstateerd maar ben niet meteen naar de verkoper gegaan. In plaats daarvan had de dealer mijn motor al gemaakt voordat ik de verkoper op de hoogte kon brengen.
Het heeft ook een aantal maanden geduurd voordat de motor is gemaakt, kan ik nu achteraf de verkoper nog aansprakelijk stellen en de rekening presenteren, of is dit al te laat?

Ik heb al contact met de verkoper opgenomen maar deze zegt geen garantie te geven en zelf niet op de hoogte te zijn geweest van de gebreken.

maandag 3 februari 2014