Vorige huurder leverd niet alles wat is afgesproken

6 reacties

Ik heb een geschil tussen de vorige huurder van mijn woning en ik als nieuwe huurder

we hadden afgesproken dat ik deze spullen zou overnemen:

Vinyl vloer (geheele woning aanwezig)
Gordijn rails + gordijnen/vitrage woonkamer / slaapkamer
Rolgordijnen slaapkamer
Afzuigkap
Oven combinatie
Voordeur folie beglazing
Keuken verlichting led
Woonkamer 1 wand granol
Slaapkamer 1 wand granol

Bij maken van de afspraken is de verkoper op de hoogte dat ik korte tijd over moet ivm met gebrekkige middelen en biedt om dat op moment alles er netjes en strak uit ziet 500 euro. En er is afgesproken dat er een adres wordt verstrekt van verkopers nieuwe adres.

En vervolgens is bij betreden van de woning ontbreekt granol is slaapkamer en woonkamer onrbreekt en het blijkt dat verkoper op de hoogte was dat van de woning bouw niet ter overnamen aangeboden mocht worden . En daarom heeft de woningbouw de muren behang klaar laten stukken en zijn de muren behang klaar gemaakt. En dus niet toon baar.
Het rolgordijn aan het raam dat open kan in slaap kamer is defect de rem functioneert NIET, dus gordijn kan niet deels open maar alleen helemaal opgrold of helemaal af gerold
Op diverse plekken vul middel op vinyl, het kost veel tijd om deze vloer schoon te krijgen en moet daarna in de was gezet worden .
Het folie op deur kwam binnen 1 week al naar beneden
Op diverse plekken in vitrage in de woonkamer zitten gaatjes die er niet horen.

Op diverse pogingen om in contact te kommen met de verkoper is niet gereageerd, de woningbouw wil geen contact informatie verstrekken van de oud bewoner. Of te wel ik heb niet de beloofde mogelijk heden om de verkoper de gebreken te melden.
En er zit niks anders op dan te wachten tot dat verkoper contact opneemt met mij.

Na dat de verkoper contact met mijn heeft op genomen omdat van zelf sprekend geen geld heeft gekregen, omdat de afgesproken niet in orde zijn of ontbreken. Heb ik hem in gebreken gesteld en gevraagd op schrift zijn rekening nr. aan te leveren.

Eveneens heb ik advies in gewonnen bij juridische loket, wat te doen en die zeggen. Zeker geen 500 euro betalen ik zou 50 tot 75 euro doen. Want hij is zijn verplichtingn niet na gekomen en heeft ondeugdelijke spullen geleverd. Sterker nog hij spullen aangeboden die hij wist dat hij niet kon/mocht leveren, dit zou je kunnen zien als oplichting.

Ik heb hem zowel per mail als per aangetekende post van de gebreken op de hoogte gebracht en de aangetekende post is door hem geweigerd en 2e brief is niet opgehaald op het postkantoor.

In de brief stelde ik hem op de hoogte van de gebreken en meld at ik bereid ben 125 euro te betalen en dat ik graag zijn rekening schriftelijk bevestigd wil hebben i.p.v. van per mail. Zodat ik het zwart op wit heb waar geld naar toe moet overmaken.

Bijna half jaar later reageert de verkoper op nieuw per mail boos dat hij zijn 500 euro niet heeft gekregen omdat hij van mening is, dat hij genoeg goederen heeft geleverd die die waarde van 500 euro zouden moeten voldoen. Vervolgens heb ik zonder bevesting van gegevens van de verkoper heb ik toch 125 euro overgemaakt

Maar daar gaat niet om, we hebben bedrag afgesproken voor totaal pakket, groot deel is niet geleverd 7/10 van zaken niet.
En daarom heeft de verkoper geen recht op de het volledige bedrag .
Dat woning bouw heeft besloten de muren te stukken, is niet het probleem van de koper , maar van de verkoper want die was hier van op de hoogte de verkoper wel .

Door toe doen van de verkoper is er met spoed een schilder geregeld moet worden omdat koper binnen enkele dagen huis moet betreden wat had moet kunnen als de verkoper alles in goede orde had geleverd.

De verkoper doet geen redelijk voorstel om problemen op te lossen.

Na mij inziens heb ik als koper gelijk, ik had best naar redelijk voorstel willen luister en dan eventueel de prijs iets omhoog gedaan maar die kwamen niet.

Krijg van de verkoper allerlei dreig mails, haalt van alles bij zegt dat ik met smoesjes mijn nieuwe woning heb gekregen etc etc .

Ik ben van plan veder e-mail correspondentie van hem te negeren, ik heb in 2e brief verteld is hij het er niet mee eens stap maar de rechter?

dinsdag 29 april 2014