Over De Rijdende Rechter

Wie is John Reid?

Meester John Reid (1968) werkt al ruim vijftien jaar als kantonrechter in Alkmaar. Hij studeerde rechten aan de Universiteit van Amsterdam met als specialisaties civiel recht en rechtsfilosofie. In het verleden was mr. Reid onder meer bestuursrechter en rechter bij de Handelskamer.

Sinds begin 2016 is mr. Reid de Rijdende Rechter. Hij maakte inmiddels de nodige burenruzies mee. Zijn rechtbankervaring neemt hij ook mee tijdens het programma. “Je moet nauwkeurig kunnen handelen, streng zijn wanneer dat nodig is en de rust kunnen bewaren als de emoties hoog oplopen. Ik ben ervaren genoeg om me niet van de wijs te laten tijdens een locatiebezoek”, aldus mr. John Reid.

 

Wie is Jetske van den Elsen?

Jetske van den Elsen (1972) maakt sinds 2000 programma’s bij de NCRV. In het verleden presenteerde ze programma’s als Willem Wever, Buya en Missie Kilimanjaro. Voor de KRO-NCRV is ze ook betrokken bij vele producties. Zo presenteert ze het kinderprogramma ‘De BZT Show’. En natuurlijk de Rijdende Rechter. Daar is ze sinds 2007 het vaste gezicht.

 

Over het programma

In Nederland is het wettelijk mogelijk dat een rechter ook buiten de officiële kanalen om, bindende beslissingen neemt. Dit kan echter alleen als beide partijen hiermee akkoord gaan. Zo kan het dus gebeuren dat mr. John Reid opeens recht spreekt in een café in Zuid-Limburg of een burenruzie in Leeuwarden beslecht.

De conflicten in De Rijdende Rechter gaan vaak over hoog opgelopen buren ruzies, overlast door bomen, schuttingen en schuurtjes op de erfgrens, familievetes of conflicten over het recht van overpad. In het programma zie je twee partijen, de eiser en de verweerder. Nadat mr. Reid de locatie bezocht heeft en met beide partijen gesproken heeft, doet hij een bindende uitspraak in Slot Zeist.

Op deze website kun je uitspraken nalezen, afleveringen bekijken, je eigen conflict aanmelden voor het programma van De Rijdende Rechter, maar ook vragen stellen aan forum gebruikers of andere forum gebruikers een helpende hand bieden.

 

Contact

Heb je vragen aan de redactie van het programma van De Rijdende Rechter? Twijfel je bijvoorbeeld of je conflict geschikt is voor ons programma? Dan kun je mailen naar rijdende.rechter@idtv.nl of bellen met het telefoonnummer 0900 - 1301 (10 cpm). Gebruik het aanmeld formulier om je aan te melden voor De Rijdende Rechter op TV. Heb je vragen over deze website?  Stuur een e-mail naar onze redactie: redactie@eerstehulpbijrecht.nl.


Colofon De Rijdende Rechter
Producent: IDTV
Hoofdredactie: Annemarieke van Veen
Eindredactie & regie: Wendy van Laarhoven & Ilse Jacobs
Montage: Jaap Verdenius
Productieleider: Miriam van Heukelom
Juridisch redacteur / secretaris: Cindy Sharif
Redactie: Anouk Sluiter en Dorith Dankaart