Over De Rijdende Rechter

Over De Rijdende Rechter

In Nederland is het wettelijk mogelijk dat een rechter ook buiten de officiële kanalen om, bindende beslissingen neemt. Dit kan echter alleen als beide partijen hiermee akkoord gaan. Zo kan het dus gebeuren dat mr. John Reid, die in het dagelijks leven kantonrechter is in Alkmaar, opeens recht spreekt in een café in Zuid-Limburg of een burenruzie in Leeuwarden beslecht. Sinds begin 2016 is hij de Rijdende Rechter en het programma wordt sinds 2007 gepresenteerd door Jetske van den Elsen.

De conflicten in De Rijdende Rechter gaan vaak over hoog opgelopen buren ruzies, overlast door bomen, schuttingen en schuurtjes op de erfgrens, familievetes of conflicten over het recht van overpad. In het programma zie je twee partijen, de eiser en de verweerder. Nadat mr. Reid met beide partijen gesproken heeft, doet hij een bindende uitspraak. Op deze website kun je uitspraken van Mr. Reid nalezen, afleveringen bekijken, je conflict aanmelden voor het programma van De Rijdende Rechter, maar ook vragen stellen aan forum gebruikers.

Contact

Heb je vragen aan de redactie van het programma van De Rijdende Rechter? Twijfel je bijvoorbeeld of je conflict geschikt is voor ons programma? Dan kun je mailen naar rijdende.rechter@idtv.nl of bellen met het telefoonnummer 0900 - 1301 (10 cpm). Gebruik het aanmeld formulier om je aan te melden voor De Rijdende Rechter op TV. Heeft je vragen over deze website?  Stuur een e-mail naar onze redactie: redactie@eerstehulpbijrecht.nl.


Colofon De Rijdende Rechter
Producent: IDTV
Hoofdredactie: Annemarieke van Veen
Eindredactie & regie: Wendy van Laarhoven
Montage: Jaap Verdenius
Productieleider: Miriam van Heukelom
Juridisch redacteur / secretaris: Cindy Sharif
Redactie en regie: Ilse Jacobs
Redactie: Anouk Sluiter en Dorith Dankaart
Rechter: John Reid
Presentatie: Jetske van den Elsen