78% van de thuisrechters keek deze week door dezelfde bril als mr. Visser

Tijdens de vierde aflevering van De Rijdende Rechter dacht een grote meerderheid van 78% van de thuisrechters, dat mr. Visser de familie Kreukniet gelijk zou geven. De verweerders wonnen inderdaad en zo bleken de kijkers grotendeels door dezelfde bril als mr. Visser te kijken. Hij bezorgde de eisers namelijk een nederlaag. Die treurden gelukkig niet, en waren maar wat blij dat er nu eindelijk duidelijkheid is in deze zaak. Volgende week is er helaas geen uitzending, maar de week erop beslecht De Rijdende Rechter een ouderwetse bomenruzie.

Door via smartphone, tablet of laptop mee te spelen op live.ncrv.nl, kunt u tijdens uitzendingen virtueel plaatsnemen op de stoel van De Rijdende Rechter. Na de vierde aflevering bleek Marcdubach met 88% het meest met mr. Visser op één lijn te zitten; als winnaar sleept hij de unieke Rijdende Rechter-mok in de wacht. 

Lees hier meer over het tweede scherm

De eerste stelling 'een kind hoort niet op een lekkende kamer' werd massaal  met 'eens' of 'helemaal eens' beantwoord. Een goede start voor velen, want uiteraard was dit het goede antwoord. Echter scoorden ook de 'neutraal'-stemmers volop, want mr. Visser kwam niet op deze stelling terug in zijn uitspraak.
 Dan de tweede stelling, want die ging direct inhoudelijk op de zaak in. 'Dansende dakdekkers', repte mr. Visser tijdens de uitspraak. Die stonden namelijk met acht man sterk op het dak van de familie Kreukniet te springen. Nogal wiedes die lekkage, zou je dan denken. Maar ondanks dat de bouwvakkers zich niet helemaal aan de voorschriften hielden, veroorzaakten zij geen aanwijsbare schade. De stelling 'met acht bouwvakkers kun je niet zonder schade op een dak staan' behoort dus met 'helemaal oneens' te worden beantwoord. In zijn uitspraak zegt De Rijdende Rechter letterlijk: "De dansende dakdekkers hebben kennelijk kans gezien om toch geen schade aan te richten."Vervolgens voerden pittige stellingen - 'Het schotelen van het dak speelt hier duidelijk een rol' -, eenvoudiger stellingen - 'Kreukniet is verplicht het bouwbedrijf toegang tot hun dak te verlenen' - en stellingen van wereldbelang - 'Er is maar één Rijdende Rechter, een tuigje is dus verplicht' - de thuisrechters van deze week naar de hamvraag: 'Wie denkt u dat er gelijk gaat krijgen?' Daarbij dacht 78% dat de familie Kreukniet als winnaar uit de strijd zou komen. Mr. Visser ging daarin mee.Speel volgende week weer mee en maak kans op de unieke Rijdende Rechter-mok!
Bekijk hier de uitzendingen van De Rijdende Rechter