78% van de thuisrechters was het eens met mr. Visser

Tijdens de eerste aflevering van een nieuw seizoen De Rijdende Rechter dacht maar liefst 78% van de thuisrechters hetzelfde over de zaak als mr. Visser. De familie Leeuwenstein zou volgens hen namelijk in het gelijk worden gesteld, en zo bleek De Rijdende Rechter ook zelf te oordelen. 

Door via smartphone, tablet of laptop mee te spelen op live.ncrv.nl, konden kijkers virtueel plaatsnemen op de stoel van De Rijdende Rechter. Na de eerste aflevering bleek Dirk Brandwijk het meest met mr. Visser op één lijn te zitten; als winnaar sleepte hij de unieke Rijdende Rechter-mok in de wacht. 

Lees hier meer over het tweede scherm

Elf stellingen moesten de deelnemers beantwoorden om te ontdekken hoe dicht zij in de buurt van het oordeel van de enige echte Rijdende Rechter zouden komen. Zo vond in totaal 38% van de stemmers dat de familie Leeuwenstein niet zomaar een hekje had mogen plaatsen, terwijl verreweg het grootste deel van de thuisrechters vond dat diezelfde familie niet zomaar hoeft te verhuizen om de veiligheid van hun kind te garanderen.Wel vond het overgrote deel van de deelnemers dat de partijen te koppig waren, en dat ze eerste maar een rustig om de tafel moesten. In zijn uitspraak besteedde ook mr. Visser aandacht aan het gescheld en geschreeuw: dat heeft hij namelijk verboden.Verder kregen de thuisrechters nog stellingen voor hun kiezen als 'Alle hekken moeten weg, omdat er nu eenmaal recht van overpad is' (30% eens) en 'De veer op het hekje belemmert het overpad teveel' (70% oneens). Uiteindelijk was 78% van de spelers het met De Rijdende Rechter eens dat de familie Leeuwenstein gelijk zou moeten krijgen.  

Speel volgende week ook mee en maak kans op de unieke Rijdende Rechter-mok!