Casefilm 'Het oordeel van de thuisrechters’

'Het oordeel van de thuisrechters' is de interactieve applicatie bij KRO-NCRV's De Rijdende Rechter. Wekelijks meten duizenden kijkers zich met de bekende televisierechter, mr. Frank Visser. Bij de laatste aflevering van het seizoen weten we het antwoord op de vraag: wie is de beste thuisrechter van Nederland?

Waarom deze applicatie?
Via de applicatie dagen we de kijker uit om zelf tot een goed oordeel te komen over een zaak. Uitspraken zijn niet zwart-wit, een rechter weegt verschillende argumenten af om tot zijn uitspraak te komen en deze is allerminst gebaseerd op emotie. Iedere uitzending wordt de kijker opgeroepen om online mee te spelen en zichzelf langs de meetlat van de Rijdende Rechter te leggen. Kunt u op basis van redelijkheid recht spreken?

Hoe doet u mee?
De applicatie speelt af wanneer de uitzending op televisie begint. U kunt meedoen via live.ncrv.nl op pc, laptop, tablet en smartphone. Vrijwel iedereen kan dus thuis meedoen. Als u zich aanmeldt via Facebook of Twitter, kan u bij iedere stelling ook zien hoe vrienden scoren.

Vanaf dinsdag 2 september 2014 is De Rijdende Rechter weer iedere dinsdag om 22.20u te zien.