De Rijdende Rechter bestaat 15 jaar

De Rijdende Rechter bestaat 15 jaar

Vanaf dinsdag 8 februari zijn bij de NCRV weer nieuwe afleveringen van De Rijdende Rechter te zien. Daarin behandelt mr. Frank Visser spraakmakende zaken waar mensen zelf niet uitkomen. Voordat hij zijn uitspraak doet, trekt hij het land in om de situatie met eigen ogen te bekijken. Daarnaast spreekt presentatrice Jetske van den Elsen in de studio met beide partijen en het publiek. In deze eerste aflevering is er ruzie om een achterom.

De Friese Geer Fehling heeft een conflict met de gemeente Franekeradeel. Voor haar huis loopt een weg en deze is volgens haar opnieuw geasfalteerd. Tijdens het asfalteren heeft de gemeente ook haar berm meegeasfalteerd. Hierdoor is Geer een deel van haar grond kwijt en kan ze haar heg niet meer snoeien zonder het gevaar te lopen aangereden te worden. De gemeente zegt de weg nooit opnieuw te hebben geasfalteerd en al helemaal niet te hebben verlegd.

15 jaar De Rijdende Rechter
De Rijdende Rechter jubileert: het programma bestaat 15 jaar. De Rijdende Rechter ging van start in 1996, ontsproten aan het brein van wijlen tv-producent Erik Latour. Inmiddels is het programma een groot succes. In vijftien jaar televisie heeft mr. Frank Visser ongeveer 380 keer uitspraak gedaan in burenruzies, consumentenzaken en andere conflicten.