Het tweede scherm van De Rijdende Rechter

In dit seizoen De Rijdende Rechter kunt u zelf meespelen via het tweede scherm op live.ncrv.nl. Zo neemt u virtueel plaats op de stoel van de Rijdende Rechter.

Hoeveel % de Rijdende Rechter bent u?
Het tweede scherm daagt de kijker uit om zelf tot een goed oordeel te komen over een zaak. Uitspraken zijn niet zwart-wit, een rechter weegt verschillende argumenten af om tot zijn uitspraak te komen en deze is allerminst gebaseerd op emotie. Iedere uitzending wordt de kijker opgeroepen om online mee te spelen en zichzelf langs de meetlat van de Rijdende Rechter te leggen. Kunt u op basis van redelijkheid recht spreken?

Wie is de beste Rijdende Rechter?
Het tweede scherm kan op pc, laptop, tablet en smartphone worden gespeeld. Vrijwel iedereen kan dus thuis meedoen. Als de kijker zich aanmeldt via Facebook of Twitter, kan deze bij iedere stelling ook zien hoe vrienden scoren. Na zestien afleveringen weten we het antwoord op de vraag: wie is het dichtst bij de uitspraak van meester Frank Visser, ofwel: wie is de beste Rijdende Rechter van Nederland?

Lees hier meer over de volgende aflevering.

Stills uit het tweede scherm:

Kijk hier uitzendingen van De Rijdende Rechter terug »

Wilt u weten hoe het tweede scherm precies werkt, of heeft u vragen over het tweede scherm? Lees meer in de veelgestelde vragen.