Hoe oordeelden de thuisrechters in aflevering 2?

Tijdens de tweede aflevering van De Rijdende Rechter dacht slechts 20% van de mensen dat mr. Visser de verweerders in het gelijk zou stellen. Toch deed hij dat, waardoor de scores van veel mensen laag uitvielen. Maar niet getreurd: volgende week nieuwe ronde, nieuwe kansen! 

Door via smartphone, tablet of laptop mee te spelen op live.ncrv.nl, kunt u tijdens uitzendingen virtueel plaatsnemen op de stoel van De Rijdende Rechter. Na de tweede aflevering bleek Hans Soeterboek het meest met mr. Visser op één lijn te zitten; als winnaar sleepte hij de unieke Rijdende Rechter-mok in de wacht. 

Lees hier meer over het tweede scherm

Tien stellingen moesten de deelnemers beantwoorden om te ontdekken hoe dicht zij in de buurt van het oordeel van de enige echte Rijdende Rechter zouden komen. Het spits werd afgebeten met de stelling dat Kusters met zoveel grond in bezit eigenlijk helemaal niet zou moeten klagen. Maar daarin kon slechts 13% zich vinden. Toen later een stelling over de, aldus mr. Visser, 'foeilelijke' bouwhekken voorbij kwam, was in totaal bijna de helft van de spelers op live.ncrv.nl het met hem eens: die hekken moeten gauw weg!Vervolgens mochten de thuisrechters zich buigen over de stelling 'Hoewel het houten schuurtje op instorten staat, is het eigendom van Hornesch dus zij beslissen of het blijft staan '. Slechts 25% van de mensen tekende daar in het tweede scherm protest tegen aan, maar toch bleek mr. Visser het in zijn uitspraak juist met hen eens! Toen het even later over de kadastrale erfgrens ging, waren er meer die met De Rijdende Rechter op één lijn zaten: driekwart van de mensen oordeelde net als hem dat dat inderdaad het geval is.Ten slotte was het aan de kijkers om de winnende partij te voorspellen, en daar ging menigeen de mist in. Maar liefst 80% dacht dat mr. Visser de eisende partij met de winst huiswaarts zou laten keren, slechts 20% van de spelers op live.ncrv.nl voorzag dat mr. Visser de familie Kusters, de verweerders dus, gelijk zou geven.
Speel volgende week weer mee en maak kans op de unieke Rijdende Rechter-mok!
Bekijk hier de uitzendingen van De Rijdende Rechter