Kijkers geven meneer Vree ervan langs op live.ncrv.nl

Hoe oordelen de thuisrechters?

Via live.ncrv.nl (op computer, smartphone of tablet) kunt u uw oordeel vellen, om erachter te komen hoeveel procent Rijdende Rechter u bent. Lees hier meer over het tweede scherm

Tijdens de aflevering van 3 maart kon de kijker wederom bewijzen hoe goed de bril van mr. Visser hem of haar paste. Door middel van tien stellingen werden de thuisrechters ook dinsdag weer aan de tand gevoeld. In deze aflevering kwam de zaak van de familie Van der Ark tegen meneer Vree aan bod. Buurman Vree heeft de dakgoot van zijn schuur eraf getrokken aan de kant van zijn buren. Zij vinden dit geen doen en eisen dat het dak van de schuur wordt gemaakt, terwijl meneer Vree zich opwindt over de erfpachtsgrens. De thuisrechters waren het eens met de uitspraak van mr. Visser. Ook in de eerdere stellingen was te zien dat een meerderheid de kant van de familie Van der Ark koos.

Bij de vierde stelling, Vree woont al meer dan 20 jaar elders, het is helemaal zijn zaak niet, was het meerendeel (49%) van de thuisrechters het oneens met de stelling tegenover 13% neutraal. De overige 38% was het eens met de stelling.

De zesde stelling bij deze aflevering luidde: Vree loopt voor de problemen weg. 73% van de spelers op live.ncrv.nl was het met deze stelling eens. Slechts 12% was het oneens

De negende stelling ging over het water dat van het dak van de schuur van meneer Vree naar beneden liep. Een absolute meerderheid van 90% was het ermee eens dat het regenwater niet langer ongehinderd mag afstromen in de tuin van het echtpaar.

Zoals de eerste negen stellingen al deden vermoeden, kozen de thuisrechters voor de kant van de eiser. 94% was het dan ook eens met de daadwerkelijke uitspraak van mr. Visser en gaf de familie Van der Ark gelijk.

Speel volgende week ook mee en maak kans op de unieke Rijdende Rechter-mok

Benieuwd naar de resultaten van eerdere afleveringen? Lees hier ook de uitslagen van de afgelopen weken:

aflevering 1: 78% thuisrechters was het eens met mr. Visser
aflevering 2: Hoe oordeelden de thuisrechters in aflevering 2?
aflevering 3: Maar liefst 87% thuisrechters velt hetzelfde oordeel als mr. Visser
aflevering 4: 78% van de thuisrechters keek deze week door dezelfde bril als mr. Visser
aflevering 5: Thuisrechters vinden de boom niet het probleem
aflevering 6: Thuisrechters zetten VvE op de tocht
aflevering 7: Ook volgens thuisrechters had meneer Van der Linden het hoogste woord