Maar liefst 87% van de thuisrechters velt hetzelfde oordeel als mr. Visser

Tijdens de derde aflevering van De Rijdende Rechter dacht liefst 87% van de thuisrechters dat mr. Visser de eisende familie Drogt met de winst naar huis zou sturen. En dat deed hij! Volgende week staat een lekkage centraal, waarbij De Rijdende Rechter gevaarlijke fratsen uithaalt. 

Door via smartphone, tablet of laptop mee te spelen op live.ncrv.nl, kunt u tijdens uitzendingen virtueel plaatsnemen op de stoel van De Rijdende Rechter. Na de derde aflevering bleek 'fam.boevee' met 89,5% het meest met mr. Visser op één lijn te zitten; als winnaar sleept deze familie de unieke Rijdende Rechter-mok in de wacht. 

Lees hier meer over het tweede scherm

Duidelijk was dat de mensen die op het tweede scherm meespeelden het vanavond aardig met elkaar eens waren. Dat begon direct bij de eerste stelling. Daarbij vond namelijk bijna driekwart van de mensen dat de honden van de familie Meijer niet voor het recht van overpad van hun baasjes in aanmerking kwamen. De dieren moeten volgens de thuisrechters gewoon op hun eigen terrein blijven. Ook in de daaropvolgende stellingen waren de thuisrechters het zowel met elkaar als mr. Visser eens. Totdat zij dezelfde stelling als het panel voor hun kiezen kregen: "Je moet nooit vrienden met je buren worden". 76% van de mensen was het daarmee niet eens, maar mr. Visser heeft er nooit een geheim van gemaakt dat hij het volmondig met deze stelling eens is.Bij de volgende stelling 'Het is geven en nemen, maar Drogt heeft teveel gegeven', klikte precies de helft op 'eens', wat gezien de uitspraak van De Rijdende Rechter zeker geen slechte keus is geweest.Velen vonden vervolgens dat in de akte moet worden vastgelegd dat Drogt zijn buren over zijn erf naar de paarden laat. Dat hoeft bij een dergelijke vriendendienst echter niet te gebeuren. Als Drogt ze op een later moment nog eens wil weigeren, is dat zijn goed recht. Stelling 9 was een lastige, want het lijkt zo logisch dat het recht van overpad kan worden opgeven als de familie Meijer hun perceel ook gewoon aan de achterkant kan verlaten. Maar regels zijn regels, en een recht van overpad hef je niet zomaar op. Bijna een kwart van de thuisrechters had dat in de smiezen.Dan het slotakkoord, want daarin werd bijna unaniem besloten dat de familie Drogt in deze uitzending aan het langste eind zou gaan trekken. Maar liefst 87% van de mensen die via live.ncrv.nl meespeelden, oordeelden net als mr. Visser zelf, dat deze familie in het gelijk gesteld moest worden.

Speel volgende week weer mee en maak kans op de unieke Rijdende Rechter-mok!
Bekijk hier de uitzendingen van De Rijdende Rechter