Nipte meerderheid van de thuisrechters doet dezelfde uitspraak als mr. Visser

55% geeft de verweerder het voordeel van de twijfel

Via live.ncrv.nl (op computer, smartphone of tablet) kunt u uw oordeel vellen, om erachter te komen hoeveel procent Rijdende Rechter u bent. Lees hier meer over het tweede scherm

Tijdens de aflevering van 11 maart, 'Pech met de bus dus' kon de kijker wederom plaatsnemen op de stoel van mr. Visser. Deze aflevering was de lease bus van meneer De Meijer onderwerp van het conflict. Na drie weken kreeg meneer De Meijer pech met de bus. De Meijer ging ervan uit dat de kosten vergoed zouden worden door de verkoper. Verkoper Henk Hagen beweerde het tegendeel. Meneer zou een financial lease hebben afgesloten, zonder garantie. Alle kosten zijn volgens hem voor meneer De Meijer. Door middel van elf stellingen werd de kennis van het recht bij de thuisrechters weer op de proef gesteld.

Een meerderheid van 76% was het eens met de tweede stelling: De Meijer had 'de kleine lettertjes' moeten lezen. De thuisrechters waren het er dus over eens dat De Meijer eerst beter had moeten nagaan wat voor contract hij zou gaan ondertekenen.

Daarnaast kwam bij de vierde stelling naar boven dat 68% van de thuisrechters vindt dat er bij de verkoop ten onrechte is gezegd dat de bus in perfecte staat was.

Eén van de laatste stellingen die de thuisrechters op live.ncrv.nl moesten beantwoorden, was 'Het gehele reparatiebedrag komt voor rekening van de verkoper' 62% was het hier mee eens(43%) of helemaal mee eens(19%). Bij deze stelling pleiten de thuisrechters voor het gelijk van meneer De Meijer.

Ondanks het feit dat bij de achtste stelling meneer De Meijer nog gelijk krijgt, is bij de laatste stelling het tij gekeerd en kiest een nipte meerderheid van de thuisrechters voor Henk Hagen, de verweerder in deze zaak.

Speel ook mee op live.ncrv.nl en maak kans op de unieke Rijdende Rechter-mok

Benieuwd naar de resultaten van eerdere afleveringen? Lees hier ook de uitslagen van de afgelopen weken:

aflevering 1: 78% thuisrechters was het eens met mr. Visser
aflevering 2: Hoe oordeelden de thuisrechters in aflevering 2?
aflevering 3: Maar liefst 87% thuisrechters velt hetzelfde oordeel als mr. Visser
aflevering 4: 78% van de thuisrechters keek deze week door dezelfde bril als mr. Visser
aflevering 5: Thuisrechters vinden de boom niet het probleem
aflevering 6: Thuisrechters zetten VvE op de tocht
aflevering 7: Ook volgens thuisrechters had meneer Van der Linden het hoogste woord
aflevering 8: Kijkers geven meneer Vree ervan langs op live.ncrv.nl