Over Eerstehulpbijrecht.nl

Iedereen heeft wel eens een conflict. Met de buren of de overheid. EersteHulpBijRecht.nl biedt informatie om die conflicten zelf op te lossen. Want voor je naar een rechter stapt, is er zoveel mogelijk... Als je maar handzame informatie hebt! Wij bieden dat op basis van de afleveringen van De Rijdende Rechter en de oude afleveringen van Recht in de Regio en De Rechtbank, maar vooral ook door kennis van het publiek zelf. Iedereen heeft namelijk wel eens een akkefietje met de buurman gehad.

Eerstehulpbijrecht.nl richt zich - in tegenstelling tot bestaande initiatieven - niet alleen op het begrijpelijk maken van de wet; het biedt een plek waar bezoekers vragen kunnen stellen en zich aan de hand van echte cases kunnen informeren over te nemen stappen om conflicten op te lossen.

Uniek is het element dat de vragen worden beantwoord door ervaringsdeskundigen: gewone mensen die hetzelfde hebben meegemaakt en anderen een handje willen helpen. Vanzelfsprekend volgt de website nieuws over rechtszaken en juridisch gerelateerde gebeurtenissen.

Meester John Reid
John Reid is de nieuwe Rijdende Rechter. Lees hier meer over mr. John Reid.

Opbouw van de website
De website is gestoeld op drie pijlers: forum, conflictbehandeling per categorie en uitzendingen.

Allereerst is er een community-gedeelte onder Forum. Dit is een plek van vragen en advies van, voor en door lotgenoten. Tevens kunnen de bezoekers een oordeel geven of het advies nuttig was of niet. Dit doen ze door op het duimpje omhoog naast de berichtgever te klikken.

Onder Categorieën wordt een stappenplan aangeboden voor het aanpakken van een conflict. Per categorie worden alle conflicten en uitspraken getoond die de Rijdende Rechter heeft gedaan, maar ook zijn er blogs van o.a. het Juridisch Loket en gerelateerde vragen te vinden. Dit onderdeel van de site wordt aangevuld met juridische informatie en tips om in het laatste geval naar de rechter te kunnen stappen. 

Onder Uitzendingen zijn afleveringen en fragmenten te vinden van De Rijdende Rechter en oude afleveringen van Recht in de Regio. Bij een uitzending van De Rijdende Rechter kunnen bezoekers aangeven of ze het wel of niet eens zijn met het besluit van mr. John Reid.