Recht in de Regio

Uitzending Recht in de Regio gemist?

Hangjongeren, erfeniskwesties, burenruzies, arbeidsconflicten, verpeste vakanties

Recht in de Regio is een programma van mr. Frank Visser, bekend van De Rijdende Rechter. Samen met medewerkers van het Juridisch Loket gaat meester Visser het land in om op verschillende locaties juridische voorlichting  te geven. 

Mr. Visser reist af naar verschillende Nederlandse dorpen en steden, waaronder Schagen, Leiden en Almelo. In de eerste aflevering is hij in Den Bosch. Hij ontdekt dat er regionaal nogal wat speelt, zoals een bureaucratische strijd met gemeentes en overheden, ruzies over de erfenis, mensen die zich bekocht voelen, hangjongeren die geregeld de ruiten ingooien. Alle mensen die advies vragen, hebben bewijsmateriaal meegenomen; een tas vol bakstenen, verrotte planken van de lekkende serre of afval van de buren. 

Anders dan in De Rijdende Rechter worden er geen bindende uitspraken gedaan, maar wordt er een juridisch advies gegeven: wat kan men nog doen? Is er daadwerkelijk een juridische zaak? Hoe sterk staat de gedupeerde?

Op deze website kunt u uitspraken van Mr. Visser nalezen, afleveringen bekijken, uw conflict aanmelden voor het programma Recht in de Regio maar ook uw vraag stellen aan andere sitegebruikers.

Mr. Frank Visser heeft de afgelopen tijd samen met medewerkers van het Juridisch Loket door heel het land over de meest uiteenlopende kwesties juridisch advies gegeven. Mail naar rechtinderegio@zodiaknederland.nl of bel naar: Zodiak Nederland, tel: 035 - 6773796. U belt dan met de redactie van Recht in de Regio. Om u aan te melden voor Recht in de Regio gebruikt u het aanmeldformulier.

Meer programma's rondom Recht van de NCRV: De Rijdende Rechter en De Rechtbank.