Sheila Hagedoorn, civiele rechter in De Rechtbank

Sheila Hagedoorn, civiel rechter in De Rechtbank

samenwonend, moeder van 3 kinderen
45 jaar
rechter sinds 2002

“Als rechter maak je vaak het verschil”

Al op jonge leeftijd voelt Sheila zich aangetrokken tot de rechtspraak. Al voor de middelbare school weet ze dat ze rechten gaat studeren. Eenmaal meester in de rechten kiest zij voor de advocatuur. Sheila specialiseert zich in het bijstaan van (aanstaande) beursgenoteerde bedrijven. Na ruim negen jaar besluit ze meer afwisselend werk te zoeken.

De beslissing om over te stappen naar de rechtelijke macht is snel gemaakt. Nu is Sheila als civiel rechter betrokken bij diverse rechtsgebieden; kort gedingen kunnen over van alles gaan.

De voldoening zit ‘m voor Sheila vooral in de betekenis van haar werk. In grote of in kleine zaken: de rechter kan het verschil maken. Hier ligt tegelijkertijd voor haar een frustratie op de loer. In een enkel geval zou ze voor partijen meer willen betekenen. Dan kan ze wel in juridische zin de zaak afdoen, maar ze voelt dat daarmee het conflict nog niet opgelost. Neem het voorbeeld van een stel dat al in 1984 is gescheiden. Tot op de dag van vandaag procederen man en vrouw tegen elkaar. Is een uitspraak gedaan in het ene geschil, dan weet Sheila dat het volgende geding zich alweer aandient.

» Ga naar alle rechters
» Lees meer over het programma De Rechtbank