Thuisrechters zetten VvE op de tocht

Meerderheid van 84% pleit voor de eiser

Tijdens de zesde aflevering van De Rijdende Rechter was 84% van de kijkers het eens met de uitspraak van mr. Frank Visser. Said kreeg zijn gelijk van mr. Visser boven Raymond, de voorzitter van de Vereniging van Eigenaren die het niet zag zitten de reparatiekosten op rekening van de VvE te zetten.

Via live.ncrv.nl (op computer, smartphone of tablet) kunt u uw mening geven, om erachter te komen hoeveel procent Rijdende Rechter u bent. Lees hier meer over het tweede scherm

De gebruikers van het tweede scherm kregen elf stellingen voor de kiezen om erachter te komen hoe goed de hoed van mr. Visser hen past. Een grote meerderheid was het uiteindelijk eens met het eindoordeel van mr. Visser, maar gedurende de uitzending schommelde de scores nogal. Met de tweede stelling 'Als huiseigenaar moet je zelf zorg dragen voor dit soort kleine reparaties' was ruim 60% het eens of helemaal eens.

Deze uitslag pleit tegen Said, terwijl 74% het met de zesde stelling 'Als voorzitter heb je de taak om alle leden te horen, maar niet om al hun privéproblemen op te lossen' eens is. Deze uitslag gaat van het standpunt van Raymond en de Vereniging van Eigenaren uit.

Het grootste deel van de thuisrechters vond dat mr. Visser het prima redt zonder deskundige.

De laatste stelling was zoals elke week: 'Welke partij denkt u dat gelijk krijgt' hierbij gaf 84%, net zoals mr. Visser, Said en zijn gezin gelijk.

Speel volgende week ook mee en maak kans op de unieke Rijdende Rechter-mok

Lees ook de uitslagen van de vorige weken:

aflevering 1: 78% thuisrechters was het eens met mr. Visser
aflevering 2: Hoe oordeelden de thuisrechters in aflevering 2?
aflevering 3: Maar liefst 87% thuisrechters velt hetzelfde oordeel als mr. Visser
aflevering 4: 78% van de thuisrechters keek deze week door dezelfde bril als mr. Visser
aflevering 5: Thuisrechters vinden de boom niet het probleem