Achterlangs

Still van de Rijdende Rechter uitzending Achterlangs
Achterlangs, uitzending, 40 minuten
dinsdag 22 april 2014
Cor Keller woont al zijn hele leven in zijn geboortehuis in Hilversum, in een typisch woonwijkje uit de jaren dertig. Vroeger liepen de buren gewoon achterlangs bij elkaar naar binnen. Maar sinds Dariush naast hem is komen wonen zijn die tijden veranderd. Dariush wil namelijk niet dat de familie Keller en de buren op nummer 43, Justin en Charissa, nog langer achterlangs zijn huis lopen. Hij eist dat het recht van overpad wordt opgeheven.
Ben je het eens met de uitspraak…
Zit jij met een conflict? Plaats het op het forum

Login via Facebook en laat hier je reactie achter

Reacties van voor 2016, u kunt niet meer reageren

Zit net te kijken naar het programma met ene Dariush. Meteen had ik het gevoel deze man recentelijk al eens op tv gezien te hebben. En ja hoor! Na enig googelen vindt ik dezelfde Dariush terug bij "Help, mijn man is klusser!" Worden we hier nou genept en is dit misschien een acteur en worden programmas's op deze manier aan ons 'verkocht'? Rijdende rechter, wat is hierop uw antwoord?

Ik denk dat eerder mensen met een slechte half verbouwde woning worden gezocht en een leuk vrouwtje erbij, en dat is de manier waarop ze "Help, mijn man is klusser!" verkopen, want die shit is zeer nep. Niemand kan zo leven voor een langen tijd. Maar deze aflevering van de rijdende rechter was weer net zoals de vorigen met dat overpad. Allemaal ouwe mensen die niet willen veranderen, want het recht van overpad is echt een 1990's regeltje dat in 2000+ niet meer relevant is. gewoon iedereen een poort geven op Dariush kosten, en opgelost, die oudere mensen hebben toch ook een voordeur, of niet? die mooi gebruiken. Die ouwe vent zei eigenlijk gewoon: "Dariush moet maar accepteren dat ik een ouwe zak ben en moe word van 40m meer lopen, mijn luiheid is belangrijker dan zijn privacy." niet te praten over het asociale gedrag van die ander buren, als je kind met glas thuis komt, moet je je kind maar leren dat glas gevaarlijk is, er ligt ook vaak zat glas op de openbare weg. En het is toch Dariush tuin, of niet dan? En zijn huis, of niet dan? Rijdende Rechter, deze aflevering leek weer net als 80% van de tijd, een stel kleuters op een speelpleintje en u bent de ouder die ze uit elkaar moet halen... Zielige mensen, word volwassen.

Wat een totaal onwaar verhaal. Het recht van overpad is niet een jaren 1990 regeltje dat nu niet meer relevant is. Juist nu is het veel relevanter dan vroeger voor mensen zonder een eigen achterom. De vuilophaling is geheel veranderd, Waar men vroeger nog een vuilniszak aan de weg zette is het nu de kliko. We willen in de samenleving dat ouderen steeds langer zelfstandig wonen omdat dit beter is voor de ouderen en over het algemeen goedkoper.

En uw immense onbeschoftheid tegenover deze oudere meneer is werkelijk stuitend. Opmerkingen als "Die oude vent", "oude zak" "mijn luiheid" zijn een teken van de tijd zullen we maar zeggen dan, privacy is heilig, ook al zit men hardop overal in de mobiele telefoons hun hele leven in het bijzijn van anderen uit de doeken te doen en zetten ze bakken vol privacy gevoelig materiaal op facebook, twitter of zitten ze het te whatsappen. En men moet het pad vrijhouden van belemmeringen, zoals daar zijn onder andere glas, dingen waar mensen over kunnen vallen of een obstakel zijn. Dariush heeft met open ogen dat koopcontract getekend en moet zich dus houden aan wat er daar in staat en daarin staat beschreven dat de familie Keller daar recht van overpad over heeft en daar heeft hij belang bij en dus kan en mag daar niet aan gemorreld worden. En het leek inderdaad weer net als 80% van de programma's waar de rijdende rechter zich over heeft uit moeten spreken, echter ik vind het niet dat het gaat om een stel kleuters omdat dit slechts in een klein aantal het geval is. Het zijn vooral zaken waar 1 buur zich niets aantrekt van de rechten van een ander en de rijdende rechter aan pas moet komen zodat de persoon wiens rechten geschonden worden door de asociale buur of instantie, dat krijgen waar ze wettelijk recht op hebben.

+1 voor Peter.

Gelukkig is nadenken op dit forum, in tegenstelling tot het tv-panel niet verboden..

Niet alleen is de uitslag terecht, ook is de suggestie van meester visser waardevol. Ik ben benieuwd hoe dat uitpakt.

Wat een onbeschofte reactie!!! Foooeeei,foooeeei, waaraan ontleen je dat nou, nergens in de programma was onbeschofdheid van eisers zijde op te merken,was juist andersom. De buren waren erg onbeschofd.. Plotseling was zijn gezondheid verslechtert, alsof dat iets uitmaakt voor de algemene rechtsopvattingen en de rechtspraak. Die verouderde wetten en regels omtrent recht van overpad, recht van beklemming,enzovoorts, en verjaring van domeinrechten jegens particulieren en private instellingen, moeten aan de huidige wetten en regelgeving aangepast worden en niet anders om.Verjaring van domeinrechten is vaak te typeren als doelbewuste diefstal door de verkrijger. Had jij 60 jaar geleden wel van het woord privacy gehoord en wist je wat dat inhield. En waarom mocht die Darius van zijn recht om van het recht van overpad af te komen niet in rechte aanvechten? Dat recht komt een ieder toe, en of iemand de wet ook aan zijn zijde krijgt maakt de rechter wel uit en niet de rascisten! Nooit geschoten is altijd mis, toch!

Mijn reactie over onbeschoftheid had niets met het programma te maken maar met de heer (neem ik aan) FonZ420 die de heer Keller omschreef als (en ik citeer):

Die ouwe vent zei eigenlijk gewoon: "Dariush moet maar accepteren dat ik een ouwe zak ben en moe word van 40m meer lopen, mijn luiheid is belangrijker dan zijn privacy."

En het spijt me maar ik vind dat compleet onbeschoft.

En U kunt van mening zijn dat het recht van overpad etc. iets is van het verleden maar daar ben ik het niet mee eens. Vooral in wijken als waar dit conflict zich afspeelt is het recht van overpad belangrijk. En Darius mag dat gerust aanvechten maar dat betekent niet dat Darius daarin gelijk heeft of gelijk krijgt. Darius mag dan misschien het recht hebben om te klagen of het recht van overpad nog terecht is maar dat was/is dus aan een rechter en hij heeft niet het recht de mensen het recht van overpad zo moeilijk mogelijk te maken zoals hij geregeld wel gedaan heeft.

Ik heb niet het idee dat de meeste mensen Darius negatief bejegenen vanwege zijn afkomst, voor mij is hij een Nederlander net als elke andere Nederlander (met dezelfde rechten en plichten als een ieder ander).

Ben volkomen eens met de door jouw aangevoerde argumenten.

Ik herkende hem ook al. Misschien iemand die als acteur aan de bak probeert te komen?

Ja idd, ik dacht ook meteen die man eerder gezien te hebben

Ja, dat viel mij ook meteen op. Binnen is het ook bij hem een bende, dus hij is idd een rommelkont. Maar waarom vraagt niemand aan deze mensen waarom zij de voordeur niet kunnen gebruiken. Zelfs de visite komt door de achterdeur.
Belachelijk!

Pagina's