Akelige aanbouw

Still van de Rijdende Rechter uitzending Akelige aanbouw
Akelige aanbouw, uitzending, 40 minuten
dinsdag 8 april 2014
Tags: 
aanbouw, erfgrens, recht van overpad
Ed en Jacqueline hebben aan de achterkant van hun huis de voordeur. Zij bereiken die door gebruik te maken van het recht van overpad; zij moeten door de tuin van de naastgelegen woning heen om de voordeur te bereiken. De eigenaar van die woning, Gerard van Weelde, vindt dit helemaal niet prettig. Bovendien is hij niet blij met de aanbouw die Ed bij zijn voordeur getimmerd heeft. Hij eist dat de aanbouw wordt weggehaald. Maar moet Ed dat nu ook doen? En hoe zit het met dat recht van overpad?
Ben je het eens met de uitspraak…
Zit jij met een conflict? Plaats het op het forum

Login via Facebook en laat hier je reactie achter

Reacties van voor 2016, u kunt niet meer reageren

De uitspraak is wrang, maar juridisch gewoon juist. Ik begrijp niet dat die man zijn uitbouw niet 1 meter korter maakt, zodat hij de voordeur en ramen aan de achterkant kan maken. Hij houdt dan zn aanbouw, de raampjes van de buren kunnen weer vrij gemaakt en de voordeur zit dan achter in zijn eigen tuin.. dan is alles opgelost ja toch. dat hij het helemaal af wilt breken snap ik niet zo goed

Goed plan!

Zit hij nog met het probleem dat zijn deur het bijna onmogelijk maakt om binnen de bestaande erfgrens zo één uitbouw te maken waar de droger en wasmachine in passen en er nog genoeg ruimte is om een deur te maken. Misschien lukt dat als hij dit in overleg doet met de eigenaar van dat pand maar ik weet niet zeker of dat een optie is gezien de slechte verstandhouding tussen de twee.

Uitslag terecht,ontzettend brutaal van Ed en Jacqueline.
Lekker voor de buurvrouw om hun visite voor haar raam te hebben staan,in haar tuin.
Belachelijk dat ze zelfs ook maar aan die uitbouw begonnen zijn.
Stel dat de buurvrouw ook zo'n uitbouw maakt,moeten ze dan door haar huis?
Het beste is het als ze gaan verhuizen en er weer een voordeur aan de andere kant komt,dan heeft iedereen z'n privacy.
En Ed en Jacqueline,soms durven buren niks te zeggen uit angst voor problemen.Dan wint de brutaalste,snap je?

Een juridisch juiste, terechte en redelijke uitspraak. We hebben niet voor niets wetten en regels. Daar moeten we ons allemaal aan houden, dus ook Ed en Jacqueline. Zoals het spreekwoord al stelt: wie zijn billen brand, moet op de blaren zitten.

Soms zijn de uitspraken van Mr. Visser ondoorgrondelijk, maar deze was heel voorspelbaar.
Mijn (vorige) buren hadden ook geblindeerde ramen in hun uitbouw geplaatst en voor de zekerheid had ik er in onze tuin ook maar een dikke cconifeer voor geplant.

Maar ik ben het met eiser eens, dat hij beter de hele boel weer kan afbreken (zo solide met die plastic golfplaatjes zag het er toch al niet uit), dan zijn recht op overpad voorgoed te verliezen: Dan kun je altijd met je fiets, scooter of motor door het huis.

Ed en Jacqueline hebben waarschijnlijk wel geweten, dat hun uitbouw echt zo niet kon, maar ja je kunt het proberen!
Brutalen.......
De uitspraak van de rechter is volkomen terecht.

Kan dat Panel nou niet eens een keertje thuis blijven ? Het programma is een stuk beter te genieten zonder hen.

Vreemd dat mensen hier roepen dat de uitspraak juridisch terecht is. Waarschijnlijk bedoelen jullie dat jullie het er mee eens zijn. Of zitten er hier plots allemaal advocaten mee te kijken?

Nee, de meesten zijn misschien leken die door vele rijdende rechter uitspraken over recht van overpad etc. iets wijzer zijn geworden. Daarbij heeft Meester Visser toch duidelijk gezegd wat er in de wet staat over het ramen die uitkijken op de erven van buren en in de schriftelijke uitspraak heeft hij ook nog het één en ander hierover geschreven. Er zijn natuurlijk ook genoeg mensen die gewoon op gevoel van eerlijkheid zeggen dat ze het eens zijn met meester Visser. Vaak zijn de wet en het gevoel van mensen nog wel eens met elkaar in conflict maar in deze zaak zijn de meeste mensen het eens met Meester Visser en dus ook met wat er in de wet en jurisprudentie geschreven staat.

Pagina's