De frisse wind

Still van de Rijdende Rechter uitzending De frisse wind
De frisse wind, uitzending, 35 minuten
dinsdag 14 september 2010
Afgelopen jaar verhuisden Stefanie en Maurice ter Weeme naar hun nieuwe huis in Noordwijk. Achter hun nieuwe huis loopt een pad waarop zij voor een deel recht van overpad moeten verlenen. Stefanie en Maurice hebben alleen andere plannen met hun deel en maakten dit gelijk kenbaar bij familie De Haas, hun buren. Dit viel niet in goede aarde. Al zolang ze daar wonen was er nooit een probleem met het pad en nu met deze nieuwe, ondernemende buren moet het roer ineens om. De familie De Haas is het er volstrekt niet mee eens en vindt dat het pad in oude staat moet blijven. Presentatie: Jetske van den Elsen.
Ben je het eens met de uitspraak…
Zit jij met een conflict? Plaats het op het forum

Login via Facebook en laat hier je reactie achter

Reacties van voor 2016, u kunt niet meer reageren

Wat vind u van de uitspraak?

Heldere uitspraak. En mee eens. Jammer dat de nadruk gelegd wordt op het leeftijdsverschil en hoe lang mensen er wonen. Dit heeft niets met de zaak te maken mijns inziens.
Jammer dat de fam Ter Weede zo onsportief omgaat met de voor hen toch wel teleurstellende uitspraak. Zij noemen (achter de rug om) de fam. De Haas "manipulatieve oude zeikerds". Ik vraag me af wie er hier de echter manipuleerders zijn... de beelden zeggen genoeg.

Volgens mij gaat het om dat meneer de Haas tot geen enkel compromis wilde komen. Ik kan me voorstellen dat het jonge stel blij is. Lijkt me erg lastig om naast mensen te wonen die alles willen laten zoals 56 jaar geleden.
Maar als ze verliezen willen ze ook hekjes...pffff

Ik vind niet dat je dit zo mag zeggen. De fam de Haas heeft ervoor betaald en ik zou dat recht me ook niet laten afpakken en ik ben ook nog jong. Al ter weene het graag wil hebben moeten ze de portemonnee trekken. Wat de achterbuurvrouw ook zegt, zij heeft er niet voor betaald. Ik vind de fam Ter Weeme niet fair omdat ze deze mensen hebben proberen te overrulen met tekenen van papieren ed. Ze nemen hun buren niet echt serieus en dan kan ik me indenken dat je dan je gaat indekken.

De fam. De Haas heeft gewoon gelijk.
Weeme, denkt ff snel extra grond te hebben zodat ze meer en meer bij elkaar kunnen graaien!!!!!!!!!
Dat is een beetje de trent de laatste jaren!
Hoe meer hoe beter je bent?
ZO verschuift de ruimte heel stiekem een beetje.
Over 10 jaar komt een andere fam. en die wilt dan ook die andere 75 cm.......................
Wees toch eens gewoon tevreden met wat je hebt, of koop dan nog groter als je per se meer wilt!
We hebben nooit genoeg.
Stelletje egooooosssssssssss

U heeft niet goed op gelet. De grond behoort toe aan die mensen, er is alleen een Recht van Overpad gevestigd. Dat is heel wat anders.

precies, lijkt wel of weinig mensen begrijpen dat de grond gewoon van ter weeme is en dat de haas er alleen overheen mag lopen.
Hij heeft er niets voor betaalt maar wil wel alles bepalen...

Helemaal mee eens! Jammer dat fam. ter Weeme wel nog een hek neer mag zetten... Dit doen ze toch alleen maar om de buren te pesten. Ze schuiven onterecht hun probleem af op de buren.

Als mijn buurman zou dreigen om dingen door de ramen te gooien na koffie drinken voor overleg op zijn bank, ben ik toch blij dat het mijn buurman niet is....

De rechter ging m.i. veel te veel mee met de onzakelijke benadering van de nieuwe jonge aanwonenden. Deze stellen zich blijkbaar op het standpunt dat, omdat ZIJ iets wensen, anderen zich daarnaar dienen te voegen. De uitspraak van het in stand blijven van de destijds vastgelegde breedte is een logisch verhaal. De "tegemoetkoming" om een hekje te mogen plaatsen ervaar ik als triest en soft. Jammer. Dit houdt in dat elke aanwonende zo'n hekje zou kunnen plaatsen. Zou een flink rommeltje kunnen worden.

Pagina's