De notenkraker

Still van de Rijdende Rechter uitzending De notenkraker
De notenkraker, uitzending, 35 minuten
dinsdag 6 maart 2012
Mr. Visser verdiept zich in de standplaats van een walnotenboom. De achtertuin van Nelleke van Osch is jaren geleden aangelegd door een tuinarchitect. Het is een paradijsje geworden volgens haar. Vooral de walnotenboom brengt veel geluk. Maar haar buren vinden de boom verschrikkelijk. Hij is veel te hoog en neemt al het zonlicht weg. Ze hebben 'm dan ook aan hun kant van de tuin, zonder pardon, kaarsrecht afgezaagd. Nelleke vindt het een grote schande. Mr. Visser bekijkt de zaak van beide kanten.
Ben je het eens met de uitspraak…
Zit jij met een conflict? Plaats het op het forum

Login via Facebook en laat hier je reactie achter

Reacties van voor 2016, u kunt niet meer reageren

Zeer terechte uitspraak.

Tegenwoordig is het in de samenleving ikke ikke ikke. Mevrouw met haar notenboom is daar een perfect voorbeeld van. Stond de boom aan de andere kant van haar tuin had ze deze al lang gesnoeid.

Wat wij ons afvragen is de 2 meter 20 jaar geleden al bepaald
en waarom heeft de buurman niet eerder aangegeven dat de boom te groot was , en zo te zien is er wel een overkapping en best nog wel genoeg zon in de tuin te zien of niet soms

g. hop

Weer een mooi stuk groen weg, kijken de buren naar een ,,mooie,, kale bruine schutting In de zon ONDER een parasol.

weg met zo een belachelijke grote boom in een stadstuin.
mevrouw,ga gezellig naar het tuincentrum,er zijn zoveel leuke dingen te koop waar u plezier van heeft, en niemand wat over heeft te zeuren

Wat een rare gewoonte toch, om betrokkenen alleen bij de achternaam aan te spreken. Juist in het juristen- en rechterswereldje zou je meer fatsoen en beschaving verwachten. Of misschien wel juist niet? Als je het nette heertje wilt uithangen, zoals "visser", gedraag je dan ook als heer.

Als er iemand die zich als een heer gedraagt dan is het Mr Visser wel.! Het is goed dat er een afstand is tussen de rechterlijke macht en de bevolking. anders verspelen zij het gezag. Van belang is om dat te blijven te respecteren. Mr. Visser geeft niet zijn eigen mening, maar is terecht gebonden aan de wet.

Sinds we elkaar met voornaam en je en jij aanspreken zijn ook de
normen en waarden gedaalt tot nul .Want respect is ver te zoeken .
Daarom mag zal de Heer Visser hier boven staan .Want we hebben niet met elkaar geknikkerd

Wij hebben het zelfde probleem. Een vijgen boom vd buren in de achtertuin die op dat punt maar 3 meter breed is en de boom stijf tegen de schutting aan. In de voortuin een spar van een meter of 10 die de naalden overal laat vallen tot zelfs door mijn badkamer raam. Ik zou eigenlijk wel willen weten waar ik hiervoor terecht kan en als dat alleen via rechtspraak kan of dit een dure grap wordt?

Wij zijn het zeer eens met de uitspraak. Wij hebben bij onze buren elk jaar gevraagd of ze last hadden van de schaduw van onze boom die ook dicht op de erfgrens stond. Toen dat moment aanbrak hebben we hem omgehaald en konden ook zij weer volop van de zon genieten zoals wij dat al die tijd al konden.
De verweerder was een slecht verliezer en verplaatste zich geen moment in de andere parti, ze stond slechts stil bij haar, in haar visie, perfect ontworpen tuin ( die uiteindelijk tegen de regels bleek te zijn aangelegd).

Terechte uitspraak
mevrouw vindt haar boom en haar tuin belangrijk,
overlast heeft ze geen booschap aan, egoistische houding

Pagina's