De Pest aan Kunstmest

Still van de Rijdende Rechter uitzending De rijdende rechter
De Pest aan Kunstmest, uitzending, 40 minuten
dinsdag 11 december 2012

In een Zwolse volkswijk zorgt het strooien van kunstmest voor een hoop ellende. Meneer van Rijssen vindt dat zijn buurman veel te veel kunstmest gebruikt in zijn moestuin, er wordt zo veel bemest dat hij er ziek van wordt. Niet alleen hij, maar ook zijn tien chihuahua's zijn compleet van slag, ze braken en ze hebben diarree. Totale onzin volgens buurman Hilberink. "ik eet al jaren uit mijn tuintje, en ik ben nooit ziek!"

Ben je het eens met de uitspraak…
Zit jij met een conflict? Plaats het op het forum

Login via Facebook en laat hier je reactie achter

Reacties van voor 2016, u kunt niet meer reageren

Ik vind dat meneer hilberink zijn handjes thuis moet houden. Die man kan volgens mij niet eens lachen wat een negatief persoon!!

Wat een nare mannetjes. Allebei.
Wat ik niet begrijp, hoe kan de rechter iemand verbieden over straat te lopen? Is daar wel een wettelijke basis voor?

Een terechte uitslag.....wat ik me wel afvraag is hoe je iemand kunt verbieden om op openbaar gemeente grond te mogen lopen???
Je kunt toch niet verlangen van iemand dat deze maar om gaat lopen om het risico op klappen van een gevaarlijke gek te voorkomen. Ik keur niet goed dat iemand 'provoceert' of over van alles en nog wat klaagt maar de agressie en het daarna nog ontkennen van buurman en zijn schoonzoon vond ik echt niet door de beugel kunnen. Als ik de zoon of familie of kennis van Dhr Rijssen was geweest en Dhr Hilberink deed zo agressief door te slaan had Dhr Hilberink toch wel met zwaar letsel in ziekenhuis gelegen. Vreselijk agressief mannetje

tuurlijk kan een rechter een sanctie opleggen dat heet een straat verbod en in dit geval een gedeeltelijke

Ik vind meneer van Rijssen niet echt een naar mannetje hoor. Hij zeurde wel een beetje om die mest maar ik vond het wel een beetje sneu dat al die mensen uit de buurt allemaal achter dat agressieve mannetje stonden. Gewoon je handjes thuis houden

Kunstmest geeft geen stangk (onzin)Rundvee&Varkensmest)
geeft wel stangkoverlast maar dat is verboden om zo
met de giertangk over te blaazen.daar is wat anders aan
de knikker?

De uitspraak lijkt nergens op.

Als de buurman met de hondjes zich irritant gedraagt , krijgt de andere buurman als hij hem slaat of schopt een boete per gebeurtenis van 500,-- euro. ???????????

Duidelijk dat dit vóór vorig weekend is opgenomen.

Schaamt u allen.

Sorry Wilk, maar ik begrijp je opmerking niet goed. Ik kan me nl niet indenken dat duwen en stompen door wie dan ook goedgekeurd kan worden. Naar mijn weten wonen we in een 'beschaafd' land waar problemen niet met de vuist, maar met discussie worden opgelost.

Wat bedoelt u met 'duidelijk dat dit voor vorig weekend is opgenomen'?

ik ben het er wel mee eens de man met de hondjes krijgt ook een boete als he voor het huis langs loopt van de ander

EN IK ZIE NIET IN WAAROM IK ME ZOU MOUTEN SCHAMEN

@wilk: jij dient je te schamen dat je slaan goedkeurt. Ook zo een stuk agressief vreten, onbekwaam tot beschaafd gedrag?

Bewijs van mishandeling, zelfs op band vastgelegd...de buurman moest 'm voor de rechter slepen, dan kreeg ie heel wat meer te betalen dan 500€!
In een beschaafde samenleving worden meningsverschillen niet beslecht met de vuisten maar zoals het volwassen mensen past: met dialoog op een intelligente manier, niet als barbaren erop los kloppen.

En de uitspraak: meester Visser kan Meneer van Rijssen NIET verbieden de openbare weg te gebruiken, zelfs niet als ie 1000 keer voor de buurman zn raam op en neer loopt, zelfs niet als het provocatie betreft..(dat zou jij toch moeten weten vermits je gewend bent intimidatie te gebruiken, toch?)

Pagina's