De rijdende rechter

Still van de Rijdende Rechter uitzending De rijdende rechter
De rijdende rechter, uitzending, 35 minuten
dinsdag 6 januari 2009
Mr. Frank Visser beslecht burenruzies, familievetes en andere conflicten. De uitspraak van mr. Frank Visser is juridisch bindend voor de partijen; zij zijn verplicht zijn beslissing te aanvaarden. Afl.1. Herrie in de tent. Tienjarige jongen staat zijn mannetje. De Rijdende Rechter, Mr. Frank Visser, wordt ook deze week weer ingeschakeld bij een slepend conflict waar mensen zelf niet uitkomen. In Papendrecht staat sinds 1941 een muziektent. Stichting dorpsbehoud is de trotse eigenaar van deze goed onderhouden tent. Een paar keer per jaar zijn er muziekoptredens en voor de rest is het verboden terrein. Maar daar denkt de tienjarige Pieter heel anders over. Hij is geregeld met zijn vrienden in de muziektent te vinden om er te spelen en voetballen. 'We doen niets verkeerd, maken niets kapot, dus waarom mag het dan niet?' Toch worden Pieter en zijn vrienden regelmatig door de vrijwilligers van Stichting Dorpsbehoud uit de muziektent verwijderd. De muziektent is verboden terrein en we kunnen geen uitzonderingen maken, aldus de stichting. Pieter vindt dat onzin en zorgt voor herrie in de tent. Presentatie: Jetske van den Elsen.
Ben je het eens met de uitspraak…
Zit jij met een conflict? Plaats het op het forum

Login via Facebook en laat hier je reactie achter

Reacties van voor 2016, u kunt niet meer reageren

kinderen spelen nu eenmaal en iets wat niet mag is veel leuker

Oh mijn god.
Ik krijg gewoon buikpijn van hoe die oudere mensen omgaan met een jongen van 10 jaar. Hij mag dan welbespraakt zijn, het is en blijft een kind. Hoe zijn de kinderen opgevoed van die vrouw? Wat een arrogantie.
Volwassenen zijn er om kinderen te beschermen en ze dingen te leren. Ja, de ouders hadden in moeten grijpen, maar het bestuur kan zo niet met mensen en kinderen omgaan. Wat verschrikkelijk! Schaam jullie.

dat mag u niet zeggen mevrouw marjon!

ongelooflijk dat een zaak als deze wordt aangenomen. het is de bedoeling dat kinderen opgevoed worden met het besef dat een verbodsbord betekent dat je daar niet mag komen en niet om het dan toch te doen en als je dan meerdere malen wordt weggestuurd naar de rijdende rechter gaat schrijven. ik als ouder gruwel van ouders zoals die van Pieter die hun kinderen maar lekker laten doen en laten wat ze willen zonder ze op te voeden met het besef wat wel en wat niet mag.