De rijdende rechter

Still van de Rijdende Rechter uitzending De rijdende rechter
De rijdende rechter, uitzending, 30 minuten
dinsdag 10 maart 2009
Mr. Frank Visser beslecht burenruzies, familievetes en andere conflicten. De uitspraak van mr. Frank Visser is juridisch bindend voor de partijen; zij zijn verplicht zijn beslissing te aanvaarden. Presentatie: Jetske van den Elsen.
Ben je het eens met de uitspraak…
Zit jij met een conflict? Plaats het op het forum

Login via Facebook en laat hier je reactie achter

Reacties van voor 2016, u kunt niet meer reageren

ik ben gewoon beflikkerd!

In dit geval neem ik het op voor de hr.Wooninck .Hij is een zeer ervaren sportvisser en heeft nog nooit een gebroken hengel gehad.
Hij koopt voor zeer veel geld een nieuwe hengel, die 2 keer achterelkaar breekt, zogenaamd omdat hij er te ruw mee omgaat. Ik vind dit een lachertje.En wat als hij een vis van 20 kg aan de haak slaat?Dan breekt de hengel geheid.
Het is belachelijk, dat je met deze hengel bij sterke wind niet kan vissen! Voor zoveel geld mag een hengel nooit breken!
Het lijkt mij het beste, dat de winkel deze hengel uit het assortiment haalt,en de heer Wooninck zijn geld teruggeeft.

ik vind die wonink een raar geval hij denkt geld te winnen maar dat lukt hem gellukkig niet.

Dit deugt niet he-helemaal. De heer Wooninck klaagt terecht. Agressieve mensen hebben soms gelijk. Hij is twee keer gebroken, die hengel, in alles kan een foutje zitten. 't Zou toch niet waar kunnen zijn dat ie net een hengel heeft gehad, waar iets niet helemaal goed mee was. Geen garantie. Dat kan niet waar zijn. Hoe moet dat worden opgelost? Ik denk dat het misschien verstandig is dat de heer Wooninck zich even meldt bij het juridisch loket, en even contact opneemt met een advocaat.
Groetjes, Frank.

Ik hoop toch echt dat deze zaak nog eens een keer heropend wordt. Ik ben er van overtuigd dat de heer Wooninck gewoon lopen beflikkeren waar hij bij staat.
Daarnaast zijn het niet eens zijn delen die ze laten. Want, het eerste deel is rechtshandig afgesneden en niet zo met brokkeltjes.
Ik ben toch niet de enige die dit allemaal ziet? Hij zou echt niet overwerpen; deze man doet al 50 jaar mee aan wedstrijden.

Ik zie sowieso niet helemaal voor me hoe je een 13 meter hengel over je hoofd werpt..

Beste Redactie,

Kan ik deze aflevering op DVD krijgen?

Dank U!

Beste Brian,

Dat is mogelijk. De uitzending kan – tegen betaling – op dvd worden besteld bij het Instituut voor Beeld & Geluid.

U kunt de dvd hier bestellen >> Vistuig

Mvg,

Webredactie Eerste hulp bij recht

Een groter verschil dan tussen meester Visser en de gedupeerde visser is nauwelijks denkbaar. Dhr Wooninck doet me, niet zozeer uiterlijk, maar voor het overige denken aan het typetje Dirk van Wim de Bie. Alleen gezellig een pilsje met hem drinken zit er niet in, vrees ik.

Klasse, trouwens, dat meester Visser de gedupeerde in bescherming neemt, wanneer het publiek hem uitlacht. Het recht is er niet alleen voor keurige mensen die zich voorbeeldig uitdrukken.

Een appeltje-eitje-kwestie. De getuigen zijn unaniem: door meer personen is gezien dat de heer Wooninck onzorgvuldig met de hengel is omgegaan. Er is geen enkel bewijs dat dit type hengel aan fabricagefouten lijdt. De kans dat de eerste en tweede breuk te wijten zijn aan het gebruik door de heer Wooninck is daarom vele, vele malen groter dan dat er sprake zou zijn van extreem toeval en de twee exemplaren van de hengel allebei ondeugdelijk zouden zijn.

Mensen kunnen hun recht halen op basis van bewezen feiten, niet op basis van roepen dat 'alle anderen maar wat zitten te liegen'. Daarom heeft Visser de heer Wooninck terecht in het ongelijk gesteld. De feiten wijzen in het nadeel van de heer Wooninck.

N.B. ik kan me goed voorstellen dat de eigenaar van de vissportwinkel zich gegriefd voelde. Deze affaire heeft hem een aantal honderden euro's gekost (het leveren van de tweede hengel, het onderzoek laten doen naar en verzenden van de tweede gebroken hengel). Die kosten moet hij zelf dragen. Dat is inderdaad een bedrijfsrisico, zoals de heer Visser heeft verklaard. Maar te hopen is dat deze ondernemer niet vaker tegen zulke klanten aanloopt.

Pagina's