De rijdende rechter

Still van de Rijdende Rechter uitzending De rijdende rechter
De rijdende rechter, uitzending, 30 minuten
dinsdag 15 september 2009
Mr. Frank Visser beslecht burenruzies, familievetes en andere conflicten. De uitspraak van mr. Frank Visser is juridisch bindend voor de partijen; zij zijn verplicht zijn beslissing te aanvaarden. Uit de kluiten gewassen conifeer gevaar voor kippen. We gaan naar het Friese dorpje Hallum. Ingrid Schaaf is vanuit de stad naar een huisje in dit pittoreske plaatsje verhuisd. Ze wordt hartelijk ontvangen door haar buurman meneer Vlek. Er ontstaat een leuke vriendschap. Ze komen regelmatig bij elkaar over de vloer en ze voeren vele gesprekken onder het genot van een goed glas wijn. Toch houdt de vriendschap niet lang stand, omdat Ingrid vindt dat meneer Vlek te opdringerig wordt. Hij bemoeit zich met allerlei privézaken waar zij niet van gediend is. Tot overmaat van ramp maakt Ingrid zich ook nog ernstig zorgen over de uit de kluiten gewassen conifeer in de tuin van de heer Vlek. Ze is doodsbang dat de boom om zal vallen bovenop haar kippen. Het contact is zo verslechterd dat de heer Vlek weigert de conifeer weg te halen. Bovendien beweert hij dat de boom wegens verjaring niet om hoeft. Zal de conifeer na het oordeel van de Rijdende Rechter om moeten of zal hij tussen Ingrid en meneer Vlek in blijven staan? Presentatie: Jetske van den Elsen.
Ben je het eens met de uitspraak…
Zit jij met een conflict? Plaats het op het forum

Login via Facebook en laat hier je reactie achter

Reacties van voor 2016, u kunt niet meer reageren

De boom had gestuut kunnen worden. Ik had het te doen met de ietwat autische doch vriendelijke heer Vlek.

Gebleken is, dat de boom t.z.t. om kan vallen en tot grote persoonlijke ongelukken kan leiden. Daarom alleen al moet de boom weg. Ik had overigens niet de indruk, dat de sfeer erg ruzieachtig was gelukkig. Ik vond, dat de zaak in een gemoedelijke sfeer werd behandeld. De verweerder deed mij wat denken aan de creatie van Tom Manders met het muizevalletje. Het lijkt mij wel een goeie man. Unieke mensen moeten er ook zijn. Sterker nog, ieder mens is uniek. Hij is zeker niet kleinburgerlijk.

Die conifeer is gevaarlijk, veel te groot en staat te dicht biji het scheidngspad buurvrouw, dus weg met dat onding.

ik vindt dat de boom ingekort kon worden

De boom helt duidelijk over en heeft al een deel van de muur weggedrukt. Logisch dat je niet wacht tot er meer vernield wordt.

Het tellen met jaren begint op het moment waarop de boom hoger dan twee meter is geworden. Daar had men niet van terug. Alleen of de telling ook daadwerkelijk klopt betwijfel ik. Dat neemt niet weg dat de boom moest wijken vanwege gevaarzetting.
Ik ben het derhalve eens met de uitspraak maar vraag mij af hoe men die boom daar weg krijgt zo tussen de woningen.

om te reageren op uit de kluiten gewassen conifeer,buren zijn buren, ga geen vriendschap aan met je buren. want inderdaad gaat vroeg of laat een van de buren je leven bepalen, wat je wel en niet moet doen. Ik heb daar zelf ervaring mee en er zelf na mijn scheiding een eind gemaakt om kontakt te hebben met mijn buren.en heb nu mijn rust en geen gezeik aan mijn kop. zo, nu de boom. wat ik zowel lees is het beste om het te verwijderen, het is beter om ellende te voorkomen dan door eigen schuld een forse rekening te krijgen wat veroorzaakt is door je eigen boom.
ik ben zelf tegen het verwijderen van bomen of planten, als je wet een beetje kent, weet je hoe of wat de regels zijn in en om het huis.koop gewoon weer een ander en zet hem dan niet 2mt van de grens maar 2,50 meter van de tuingrens van de buren en niet te dicht tegen de straat kant als je plant in voortuin.
Ik heb zelf een lijsterbes in voortuin{zelf gekweekt} nu 15 jaar oud en zowel mijn buren als mensen die langs mijn huis lopen hebben er geen last van. Gewoon een kwestie van de wet kennen. En mochten er takken overhellen, haal ik dat weg zodat de vorm er toch in blijft. nu hebben ik en mijn buren {buren waar ik geen kontakt heb} de heggrens weggehaald en hebben planten geplant op de grens wat toch wel leuk is want ik heb er ook profeit van en mooi gezicht en mijn tuin oogt groter.ik blijf van hun planten af en zij van de mijne en dat gaat best al heb je niets met je buren meer te maken. we hebben geen ruzie hoor.maar laat elkaar in hun waarde.

Wel een ietwat pessimistische plaatje wat u van buren schetst. Natuurlijk moet er afstand blijven bestaan en het niet zover komen dat buren over jouw zaken gaan heersen maar enige coulance naar uw naaste buren waarmee per slot van rekening toch een aantal gemeenschappelijke belangen samen hebt te bepalen en te dulden.

Alhoewel het een mooie conifeer is, behoort deze vanwege de afmetingen niet in een bebouwde kom thuis, althans niet tussen de huizen. Het gevaar van omvallen is te groot.

Het is een schande, dat dit calvinistisch klein burgerlijk programma, dat het recht misbruikt en zeurende kleinzieligheid ten toon spreidt. Over heel de wereld lijden mensen honger en wij zeuren over bomen en blaadjes over de schutting, als verwenden rijke verpeste kinderen. Wat een christelijke instelling! Ik betaal mijn belasting voor klein burgerlijk gezeur. In Afrika moeten mensen soms uren lopen om water te halen. U moest schamen meneer de rechter!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!11

Pagina's