De rijdende rechter

Still van de Rijdende Rechter uitzending De rijdende rechter
De rijdende rechter, uitzending, 30 minuten
dinsdag 16 maart 2010
Mr. Frank Visser beslecht burenruzies, familievetes en andere conflicten. De uitspraak van mr. Frank Visser is juridisch bindend voor de partijen; zij zijn verplicht zijn beslissing te aanvaarden. Al meer dan twintig jaar woont Maurice van Tol met veel plezier in een rustige wijk in Oude Wetering. Hij besteedt veel tijd en aandacht aan zijn tuin en is een echte dierenliefhebber. Midden in de tuin staat een unieke duiventil en achterin de tuin heeft hij een kippenhok gebouwd. Daarnaast is het hele gezin dol op hun foxterriër Sky. De hond hoort helemaal bij de familie. Helaas is de buurt minder gecharmeerd van deze beestenboel. Ze klagen voornamelijk over de blaffende hond. Maurice van Tol gaat de strijd aan met de buurt: waar is de verdraagzaamheid gebleven? De buurtbewoners zijn stomverbaasd: wie praat er nou over verdraagzaamheid als je je hond twee uur in de tuin laat blaffen? De Rijdende Rechter gaat op het geluid af. Presentatie: Jetske van den Elsen.
Ben je het eens met de uitspraak…
Zit jij met een conflict? Plaats het op het forum

Login via Facebook en laat hier je reactie achter

Reacties van voor 2016, u kunt niet meer reageren

het is gewoon flauwekul!
punt

vanaf 11 minuten en 44 sec zegt de buurvrouw dat haar man met het raam open slaapt ook als hij nachtdienst heeft.
!?!?!?
Ik werk ook in ploegendienst en volgens mij dien je hier zelf een oplossing voor te zoeken.
Rolluiken weren licht, geluid en warmte, eventueel airco aanschaffen in de slaapruimte en je hebt zelf een hoop minder stress!(Heb zelf alleen airco en accepteer geluid van buitenaf)
Een haan in een woonwijk is echter een zeer slecht idee.
Hoe lang de hond nu echt blaft blijft zal de kijker nooit te weten komen.
Erg jammer dat de buren er niet zelf zijn uitgekomen.

Voorts heb ik ook erg veel overlast gehad van een (asociale )buurvrouw met bull terriers.(Blaffende honden vanaf 6 uur 's ochtends en tot na 12 uur in de nacht en ook vaak tussendoor en zelf ook hard schreeuwen, schelden en harde muziek met ramen en deuren open)
Dit was pure ellende en ook hier is het probleem pas opgelost door een verhuizing van de buurvrouw.

Die eigenaar van de hond was net Louis van Gaal. Arrogantie was echt niet normaal..

Mensen moeten niet zo snel zeuren

je kan een hond toch niet uitzetten of wel???

Je kan de hond wel leren veel minder en niet voor alles te blaffen.

jawel, daar zijn stroomstoothalsbanden voor, als de hond harder blaft dan zoveel dB dan krijgt hij een tik in de nek. Na verloop van tijd is de band dan niet meer nodig!

Na verloop van tijd is die band niet meer nodig nee, want dan is de hond zo labiel, angstig geworden voor bepaalde geluiden (een beep uit de halsband die de hond waarschuwt voor de komende stroomprikkel) dat het dier beter af is met euthanasie.

O wat fijn, een stroomband (anti blafband genoemd). En als een andere hond in de buurt blaft, krijgt die hond met de band om continue een opdonder. Belachelijk systeem, wat niet werkt en wordt afgeraden door gedragsdeskundigen. Kortom: dierenmishandeling! Dat dit verkocht mag worden! Nogmaals: er zijn meer zaken die geluid produceren, zoals kinderen. Waarom altijd zo onverdraagzaam tegenover dieren?

Precies ! Is lekker makkelijk natuurlijk een dier is toch weerloos. Heeft geen recht en op mishandeling staat nauwelijks een straf. Wat een held die zo'n beestje wel effe willoos maakt met zo'n martelwerktuig. BAH !

Pagina's