De rijdende rechter

Still van de Rijdende Rechter uitzending De rijdende rechter
De rijdende rechter, uitzending, 35 minuten
dinsdag 23 november 2010
Een terugblik op de meest spraakmakende zaken van dit seizoen. Jetske van den Elsen bezoekt de familie À Campo en hun teruggekregen kamelen. In IJmuiden gaat ze kijken of buurman De Lange daadwerkelijk zijn bouwwerk heeft afgebroken. De lichamelijk gehandicapte Ernst streed bij De Rijdende Rechter voor een mooie aangepaste keuken. Inmiddels heeft het verdrietige nieuws het programma bereikt dat Ernst overleden is. Jetske gaat als hommage aan Ernst langs in zijn oude woning en praat met zijn nabestaanden en de nieuwe directeur van de wooninstelling.
Ben je het eens met de uitspraak…
Zit jij met een conflict? Plaats het op het forum

Login via Facebook en laat hier je reactie achter

Reacties van voor 2016, u kunt niet meer reageren

Wat vindt u van deze terugblik?

Het terugblikken vind ik haast nog leuker dan de uitzending zelf. Het overlijden van een van de partijen is natuurlijk verschrikkelijk.

Nou nou Jetske, als je het verschil niet weet tussen een gasstel en een electrische kookplaat. Mmmmm.

Ernst wordt wel erg aardig op beeld weergegeven, laat dan ook die opmerking zien dat hij de directeur wel arsenicum wou geven!!! Bah, laat het dan ook zo zien zoals het was. En die vent van de kamelen kon ze niet meer verzorgen vanwege zijn rug en nu was het met die rug geen probleem meer!!!!! Nee, dan uitzenden zoals het toen gegaan is!!!!

Omdat er maar gedeelten uitgezonden kunnen worden, zit ik echt niet te wachten om de herhaling van onfatsoen in geuren en kleuren te vernemen. Ik heb er begrip voor maar praat niet goed, wat Ernst zei, maar die de Jager heeft dan ook het bloed onder zijn nagels vandaan gehaald en nog veel meer of was je dat even vergeten. Ernst leek net een mens en heeft helaas niet lang mogen genieten van zijn overwinning. Dat de keuken op de laatste dag van het ultimatum is geplaatst zegt wederom genoeg over die de Jager. Wat een onmens.

met jouw reactie laat jij heel goed zien hoe jij bent

We zijn erg geschrokken van het nieuws dat Ernst is overleden. Wij hebben de uitzending in september jl. gezien en waren onder de indruk van zijn vechtlust en vasthoudendheid in zijn strijd voor een betere keuken. Hij kwam ondanks zijn beperking uitermate goed voor zichzelf op. Hulde!
In de laatste uitzending werd gemeld dat hij helaas is overleden. Wij wensen de nabestaanden sterkte toe.

De terugblik over Ernst heeft de meeste indruk gemaakt'
Een vechter voor zijn eigen recht, fantastisch. Heel triest om te moeten vernemen dat Ernst is overleden. Wens zijn moeder veel kracht toe met het verlies. Daar en tegen blij te horen dat de zakkenvuller is opger.. had dat ook wel verwacht.
Volgens mij is er nu een directeur met het hart op de juiste plaats.
Hopelijk hebben er mensen in de zorg geleerd van Ernst.

ligt het nouw aan mij? wat loopt iedereen die ernst op te hemelen zeg! vechtlust? ik zag een verbitterd mannetje, maar goed...

het is maar wat je wilt zien
maar jij sluit liever ook je ogen voor het leed van een ander

het zegt iets over de eigen inhoud van jou als persoon

heb je je wel eens afgevraagt waarom Ernst misschien verbittert is geraakt?

ik denk het niet,ik denk zelfs dat je zij leefwereld niet aan zou kunnen als ik jou veroordelende reactie zie

Pagina's