De rijdende rechter, wordt vervolgd

Still van de Rijdende Rechter uitzending De rijdende rechter, wordt vervolgd
De rijdende rechter, wordt vervolgd, uitzending, 40 minuten
dinsdag 28 mei 2013
Met de hoofdrolspelers van 'de rijdende rechter' kijken we terug op hun zaak waarin mr. Frank Visser uitspraak deed. Is de heg geknipt, is het terras weggehaald en is de burenruzie bijgelegd?
Ben je het eens met de uitspraak…
Zit jij met een conflict? Plaats het op het forum

Login via Facebook en laat hier je reactie achter

Reacties van voor 2016, u kunt niet meer reageren

Stukje tv over paard Willem, Anja en boer Jan. Terechte uitspraak van mr. Visser, maar onbevredigend. Boer Jan moet de ongestoorde vrije beweiding waar maken. Nu komt er in opdracht van het hoogheemraadschap een loonwerker de schoonmaak van de sloot verrichten. Boer Jan moet dat toelaten. De loonwerker moet zorgen voor veiligheid en milieu; goed werk dus. Hij heeft dat NIET gedaan en heeft het paard (onbewust) in gevaar gebracht. De loonwerker is wettelijk aansprakelijk. Waarvoor hij vast wel verzekerd zal zijn. In de uitzending heb ik daar niets over gehoord. Ik weet niet of dat aan Anja is meegedeeld. Als publiek wordt je in het ongewisse gelaten. Niet eens een cliffhanger. Uitzending afgelopen. Typisch rechterlijk smalspoor. De vraag was inderdaad niet WIE aansprakelijk was, maar of boer Jan aansprakelijk was. Hij niet dus. In de herhaling (Wordt Vervolgd) nog geen nieuws over een voor beide partijen bevredigende afloop.

Het is aan haar om het Hoogheemraadschap hiervoor aansprakelijk te stellen. De boer had haar al gezegd (zo staat tenminste in het schriftelijk oordeel) om het hoogheemraadschap aansprakelijk te houden en dat zijzelf ook een verzekering had moeten afsluiten, maar of die bestaan weet ik natuurlijk niet, misschien wist Boer Jan dat wel.

Daarbij, een bindende uitspraak over een geschil hoort toch over het geschil te gaan? Anja was van mening dat boer Jan aansprakelijk was voor de kosten van de dierenarts maar liet haar paard daar wel staan en betaalde daar ook nog eens geen cent voor. Die dingen moest de rijdende rechter beslissen en dat heeft hij ook gedaan.

Ik moet wel zeggen dat ik het jammer vind dat Anja niet heeft laten weten of ze nog verdere stappen tegen het hoogheemraadschap heeft ondernomen.

Ik vond het heel fijn om te horen dat de mensen die last hadden van het klokkenspel en de speeltuin er in onderling overleg uitgekomen waren.

Over het andere klokkenspel moest ik wederom lachen, die man met zijn hondje Moeti was nog altijd niet tot inkeer gekomen over waarom hij geen 1500 euro kreeg van de kliniek.

Haha die Boer Jan zat volgens mij in gedachte die presentatrice al 'uit te kleden'.
Wat betreft de eigenaar van het hondje, tja sommige mensen zullen altijd verbitterd blijven vrees ik.
En hoe simpel en klein kan een oplossing zijn blijkbaar gezien de rubber stripje aan de binnenkant van die klokken in de speeltuin.
Wat dan wel frappant is, het aanbrengen van die stripjes lijkt me geen uren werk. Waarom kon de klusjesman wel 1 stripje aanbrengen en die andere 2 niet?? Lijkt me een klusje van een paar minuten.

Vond het erg van die ballenman dat hij nog niet begreep dat hij niet in Amerika leeft maar in nederland de dierenarts heeft echt zn uiterste best gedaan en zich ook van zn beste kant laten zien maar er zijn nu altijd van dit soort mensen die nergens mee eens zijn zelf niet met een gerechtelijke uitspraak als ik heel eerlijk ben ,deze man zit zich zelf in de weg bah vies mannetje

Een beetje Amerikaanse toestanden met betrekking tot het aansprakelijkheidsrecht en het schadevergoedingssysteem zou voor dit land totaal niet slecht zijn. Integendeel, dan zou men in Nederland leren om accurater te werken, nu is het van hoog tot laag hopeloos gesteld, omdat men in Nederland heel nonchalant te werk gaat, en in de publieke sector (overheidsorganen) is het nog erger.

Als je enige zorg is dat je hond perongeluk is gecastreerd dan mag je in je handen wrijven. Wat wel erg grappig was waren de twee teksten van hem "Hij is als een kind voor mij" en "Ik kan niet meer met zijn balletjes spelen".

De uitspraak dat hij niet meer met zijn ballen kan spelen, verklapt niks anders dan dat een hoop mensen dieren in huis houden (wel erg onhygiënisch)om seks met de dieren te bedrijven.

Ok.