De Rijdende Rechter, Wordt Vervolgd - Van de regen in de drup & Zonsverduistering

Still van de Rijdende Rechter uitzending De Rijdende Rechter, Wordt Vervolgd - Van de regen in de drup & Zonsverduistering
De Rijdende Rechter, Wordt Vervolgd - Van de regen in de drup & Zonsverduistering, uitzending, 31 minuten
dinsdag 26 mei 2015
Categorie: 
Overige conflicten
"Ik heb gewoon een nieuw huis!” Jacqueline Smit is dolblij. Haar huis had gigantische waterschade, maar is na de uitspraak van Meester Visser helemaal opgeknapt. Jetske gaat bij haar op bezoek. In Almere zorgden uit de kluiten gewassen gemeente-Abelen voor een ware zonsverduistering in de achtertuinen van de bewoners. Meester Visser stelde de gemeente aansprakelijk. Jetske neemt morgen poolshoogte in de Muziekwijk om te kijken of er inmiddels al wat lichtpuntjes zijn
Zit jij met een conflict? Plaats het op het forum

Login via Facebook en laat hier je reactie achter

Reacties van voor 2016, u kunt niet meer reageren

Wij bewoners van de de wijk meerwijk/schalkwijk hebben het zelfde bomen probleem. Wijk werd aangekleed met snel groeiende bomen. Inmiddels zijn het reuzen geworden, en benemen ons uitzicht, zon, en woonplezier. Bij grijs weer het donker in onze kamer. De gemeente heeft een anti kap beleid dus zijn we bezig met overleg maar het gaat erg traag. 2juni hebben wij een vergadering met wijk beheerders waarbij jullie uitzending heel goed van pas komt. Of het lukt weten we niet. Mocht het niet lukken, dan roepen wel de rijdende rechter er bij.

Wij wonen nu 8 jaar in Oosterhout Nb grenzend aan een fietspad met ongeveer 20 jaar oude beuken bomen ongeveer 4 meter van ons tuinafscheiding. In 8 jaar hebben wij ongeveer 3 kwartier zon moeten inleveren terwijl onze tuin op het zuide westen staat. Wanneer de zon hoog staat (mei, juni juli) dan moeten we om 16.15u beginnen met de stoelen zowat in de keuken te zetten om een straaltje zon te krijgen! Leuk wanneer je beiden werkt en om 16.30u thuiskomt! Te zwijgen, maar niet minder erg, over de overlast die je ervan hebt. Beukenvliesjes in je eten wanneer je buiten eet, hars op de grond, beukennootjes en schillen, laat staan de bladeren in de herfst. Meerdere malen geklaagd en de antwoorden zijn steeds hetzelfde. "Past niet in ons groen beleid, we hebben gekeken (aan de overkant) en ons inziens valt het reuze mee, ach mevrouw de een wil zon en de ander wil schaduw"....... Echt te erg voor woorden! Wat mijn voorganger al zei, je woonplezier wordt je zo wel afgenomen. En maar ieder jaar uit het niets je onroerend-goedbelasting bepalen!! Je wordt als bewoner van een gemeente toch niet serieus genomen?

Veel gemeentes geven niet thuis. Echter de uitspraak van de rijdende rechter geeft hoop. Een reden te meer om medestanders te zoeken. Desnoods een rechtzaak tegen de gemeente aanspannen en de uitspraak van de rijdende rechter mee nemen, want het is wel een officiële uitspraak, Steeds meer huur en weinig huur genot. Wij in Haarlem praten hier over een hele wijk waarvan veel bomen hoger zijn dan een flat van zes verdiepingen. Snel groeiende bomen om de wijk aan te kleden.maar nu ze te groot worden kijkt de gemeente de andere kant op.

Zonde van die mooie boom!

Veel mensen hebben tegenwoordig geen tuin meer, geen plantje, geen enkel grassprietje, niks. Want ze bestraten en betegelen alles. En nu gaan we ook nog fraaie, oude bomen kappen die zorgen voor een gezond microklimaat en ons beschermen tegen o.a. een teveel aan uitlaatgassen.

Wat een treurnis in dit land.