De Stampertjes

Still van de Rijdende Rechter uitzending De rijdende rechter
De Stampertjes, uitzending, 40 minuten
dinsdag 22 november 2011

Als je last hebt van de herrie van je bovenburen, wie moet er dan verhuizen? Dat is de grote vraag van vandaag. Sinds drie jaar wonen er in de flat boven mevrouw Winter een opa en een oma die regelmatig de kleinkinderen op bezoek krijgen. Volgens haar breken die kinderen de tent af en wordt ze helemaal gek van de herrie. Zorgorganisatie Magentazorg heeft mevrouw Winter al een paar keer een nieuw appartement aangeboden, maar dat wil ze niet. Mevrouw Winter vindt dat het gezin boven haar maar weg moet. Dus tja, wat nu?

Ben je het eens met de uitspraak…
Zit jij met een conflict? Plaats het op het forum

Login via Facebook en laat hier je reactie achter

Reacties van voor 2016, u kunt niet meer reageren

Wat vindt u van de uitzending?

Te schandelijk voor woorden deze politiek correcte uitspraak van mijnheer visser.
Mevrouw wordt door de gemeente opgezadeld met een familie die rechtens niet tot de doelgfroep van het complex behoort.

Behoren die Afghaanse bejaarden niet tot de doelgroep? Het gaat toch om woningen voor ouderen? Ook Afghanen kunnen op leeftijd komen. En dat daar kinderen over de vloer komen, het zij zo.

Sorry,ik vind dit te zot voor woorden,
zou mevrouw net zo reageren als het geen buitenlanders waren ?????
Er wordt telkens maar gesproken over DIE Afganen,zijn dat géén mensen dan.
Ik vind het heel erg dat zij , zo zij zegt veel overlast heeft van de bovenburen maar is het geen tijd om eens hand in eigen boezem te steken en als je in een flat of appartement woont hoort men weleens geluiden en kinderen moeten toch kunnen spelen
of zie ik dat verkeerd,ben IK dan misschien te tollerant.

Sorry, maar dit is een flat voor 55+sers, waar kleinkinderen op de grond moeten slapen. U heeft zeker niet goed de uitzending gezien. Het gaat niet of ze rood, wit of blauw zijn, mevrouw wordt gek van het constante lawaai!

Als het allochtonen betreft moet alles kunnen en moet alles maar goed gevonden worden?
Allochtonen in alle soorten en maten zijn al sinds jaar en dag van harte welkom in Nederland, wat mij betreft terecht. Maar ze zullen zich wel aan moeten passen en rekening moeten houden met de buren. En laat het daar in de praktijk nog al eens aan mankeren....

veroorzaker verhuizen natuurlijk. In een flat die niet bestemd is voor ouderen. Waarom biedt de gemeente/wonongbouw deze mensen niet een andere woning aan? Opgelost.

trouwens, is wel erg gemakkelijk om niet aan de uitzending mee te doen, zal wel met cultuur te maken hebben die ik niet ken.

Henk, zolang de overheid niet optreedt en alles maar toelaat worden dit soort problemen niet opgelost.
Er zijn wetten en regels maar die worden niet uigevoerd, want er is altijd wel weer een allochtoon die zielig is en waarvoor weer een uitzondering moet worden gemaakt. Kleuters die tekeningen maken en demonstreren, volwassenen die menselijke ketens maken rond illegalen die dreigen te worden uitgezet etc. Zo lang de stemgerechtigden blijven stemmen op partijen die dit toestaan, moeten we niet zeuren en op de blaren zitten.

Een zeer zwakke uitspraak.

Er is totaal niet onderzocht of er wel of niet sprake is van overlast. Deze mevrouw klaagt ongetwijfeld niet voor de lol. Ze heeft serieus veel last. Haar op (verhuis)kosten jagen is geen oplossing. Het is ook absoluut de omgekeerde wereld om iemand die overlast ervaart te dwingen te verhuizen in plaats van het gezin dat overlast veroorzaakt.
Onderzoek naar geluidsoverlast doe je niet door de overlast na te spelen, maar dat doe je door bijvoorbeeld een maand lang sensoren tegen het plafond te plakken om de werkelijke geluidsoverlast te kunnen bepalen en meten.

Ik heb nu zelf tot twee maal toe overlast ervaren. Eerst van een Turks gezin onder me. De vader zat in een open gevangenis en was dus overdag niet thuis. De kinderen, alleen thuis, dachten dat het Ponypark Slagharen was, en gingen tekeer als beesten. Was de vader 's avonds wel thuis dan werd er tegen de kinderen met een harde stem geschreeuwd en werden de kinderen geslagen met riemen (wat de vader openlijk toegaf). De trapingang werd telkens gebarricadeerd met gestolen fietsen en m'n post gestolen. Verschillende malen politie bijgehaald. Kwamen wel, maar gingen na een gesprekje met meneer weer weg, waarop hij me nog bedreigde ook. Woningbouw (Woningbedrijf Amsterdam) deed 0,0 om de overlast te beëindigen. Uiteindelijk zelf vertrokken en een claim ingediend bij het woningbedrijf wegens niet nagekomen beloften en geen actie bij overlast. Afgewezen, natuurlijk.

Laatste jaren in m'n huidige woning ook weer gedonder boven me, een Antilliaans gezin. Dat gezin is inmiddels gelukkig uitgezet vanwege huurschuld.... dan kan het ineens wel als de woningbouwvereniging zelf de dupe is.

En dat deze mevrouw zelf als reactie tegen de verwarmingsbuizen mepte... ik kan het me zo ontzettend goed voorstellen na m'n eigen ervaringen. Het is niet slim, maar o zo begrijpelijk. Op een gegeven moment raak je van voortdurende geluidsoverlast zo vreselijk buiten zinnen, dat wil je niet weten.

Pagina's