De Zaanse zuurpruim

Still van de Rijdende Rechter uitzending De Zaanse zuurpruim
De Zaanse zuurpruim, uitzending, 31 minuten
dinsdag 22 september 2015
Kenneth Eijer is de trotse eigenaar van een Bed & Breakfast in Zaandam. Alleen zijn schuurtje is een doorn in zijn oog. Het staat op instorten en hij wil het graag opknappen. Maar de buurman Kees te Kolsté moet daar aan meewerken. Zijn prachtige pruimenboom staat namelijk in de weg en drukt tegen het schuurtje van Eijer. Te Kolsté peinst er niet over om die boom om te hakken. Meester Visser onderzoekt in Zaandam of de boom het kind van de rekening moet worden of dat íe mag blijven staan.
Ben je het eens met de uitspraak…
Zit jij met een conflict? Plaats het op het forum

Login via Facebook en laat hier je reactie achter

Reacties van voor 2016, u kunt niet meer reageren

Laat die man toch lekker genieten van z'n boom. Dat is tenminste een mens met fatsoen! Geniet van de kleine dingen van het leven en is tenminste puur. Kan je niet over meneer met z'n bedrijfje zeggen.. Erg kansloos dit! Zou gewoon 30 nieuwe pruimenbomen planten!

Helemaal met je eens Ano. Ik heb me heel erg geërgerd aan Kenneth die er alleen maar op uit is om uit te breiden en op die manier nog meer te verdienen. Mr. Visser heeft deze keer absoluut geen goede uitspraak gedaan.

Uitzending gezien.
Jammer dat onze Rijdende Rechter voorbij gaat aan het simpele geluk van een mooie boom in je tuin ten koste van het yuppie-geluk van een ventje met een B&B, door zijn ouders bijeen gewerkt, om nog meer te verdienen.
Logisch dat deze verschrikkelijke rechter naar de commerciële omroep vertrekt. Ik kijk nooit meer!
Geen groeten, Arnold.

Ik ben het vaak eens met Mr. Visser, maar deze keer absoluut niet. Hij heeft de plank flink misgeslagen. Ik wist niet dat hij naar de commerciële omroep vertrekt .....

Anderen hebben last van die boom, die op de erfgrens staat, dus er is een terechte uitspraak gedaan. Kees moet een paar grote potten met boompjes erin neerzetten en daar zijn vlaggetjes tussen hangen.

Provoceren met 30 nieuwe pruimenbomen is absoluut tegen de aard van beide partijen en getuigt van weinig fatsoen. Redelijkheid is hier meer op z'n plaats dan fatsoen en Kees kon de redelijkheid wat minder opbrengen bij gebrek aan gezond verstand. Je kan nu eenmaal niet in alle omstandigheden overal in Nederland van je boom genieten, als je dit aan 2 huizen schade veroorzakende gedrocht nog een boom kan noemen. De schuur moest gewoon weg met of zonder bedrijf en de boom van Kees was kansloos. Goede uitspraak.

Zeer jammer dit. Dat de boom in de weg staat is heel jammer. Maar een klein dingetje. Die boom is wel het top punt in die wijk als het gaat om hoe het eruit ziet. En dan die aanklager die alleen maar hetzelfde kan zeggen. Je ziet dat de Kees te Kolsté nog rustig probeert te blijven en dan nog af en toe een soort van grapje. Voor mij is dit ook gelijk de laatste keer dat ik dit heb gekeken.

Jammer dat de heer te Kolstè zichzelf niet zo best verdedigde en daardoor het enige groen in de hele buurt, ook nog kwijtraakt.
Dat de rechter een boom in de winter niet mooi vindt, zegt wel wat over hem: hij is echt een man van deze tijd: je hele tuin bestraten en dan vullen met trampoline, vuurkorf en grote barbecue.
Wat een b&b trouwens: al kreeg ik geld toe dan ging ik daar nog niet slapen!

Dat de boom niet mooi is, is niet de reden waarom de boom weg moest. Te Kolste had zich kunnen verdedigen wat hij wilde, de boom stond nu eenmaal te dicht tegen de erfgrens en bezorgde de buren overlast, en dat is de reden waarom hij weg moet.

Helemaal met je eens, Peter, maar sommigen hier denken dat ze bij dr. Phil staan voor empathie in plaats van bij een rechter.

Pagina's