Doorbijtertjes

Still van de Rijdende Rechter uitzending Doorbijtertjes
Doorbijtertjes, uitzending, 40 minuten
dinsdag 6 november 2012
Hondenschool Canis Cunera zit op een prachtig terrein aan de Rijn, maar op dat stuk grond gaat gebouwd worden. De gemeente Rhenen heeft daarom de hondenschool een andere plek toegewezen. Ook prachtig, maar de eisen om het terrein gebruiksklaar te maken zijn zo groot dat het de hondenschool tienduizenden euro's gaat kosten. Ja, en dat heeft de stichting niet. Inmiddels is er zoveel tijd overheen gegaan dat op het braakliggende terrein een bijzondere bij is neergestreken. Wat nu? Meester Visser trekt zijn laarzen aan en reist af naar Rhenen om het conflict op te lossen.
Ben je het eens met de uitspraak…
Zit jij met een conflict? Plaats het op het forum

Login via Facebook en laat hier je reactie achter

Reacties van voor 2016, u kunt niet meer reageren

Vreemd dat een privaatrechtelijke rechter een uitspraak doet over een publiekrechtelijke zaak.
Binnen de leges verordening zal ongetwijfeld staan dat de kosten verhaald worden. Openbaar vastgesteld en goedgekeurd door de hoogste instantie binnen de gemeente nl de gemraad.

Ook idioot dat niet honden bezitters nu moeten meebetalen !

Meester is visser is rechter van beroep, en beide parteien hebben ingestemd dat hij hier in uitspraak doet.
Het enige verschil dat dit meer openbaar is en dat rechter op locatie.

En hij heeft niet ingegrepen in leges, maar dat gemeente niet belagelijk hoge kosten mag verwachten van een stichting omdat gemeente ze wil verplaatsen.

Daarnaast is niet idioot, ik voebal niet maar ik betaal toch mee aan terein van de voetbal club of de hockey club. dus waar niet terein van honden club

De Rechter heeft een wijze uitspraak gedaan in een leuke zaak. En wat een *verwijderd door de redactie* van een Burgemeester heeft de Gemeente Rhenen zeg, die Joost Van Oostrum. Die jongen werkt echt duidelijk boven zijn niveau. Hoe is het mogelijk binnen de politiek? Smalend lachen naar elkaar op de gang? En wat betreft dat privaat en publiek recht en meer van dat, dadelijk kom jij ook nog met dat bijtje, dit is binnen het concept van een tv programma, hoger beroep is niet mogelijk is de afspraak en bestaan meer afspraken. Daar ga je mee akkoord. De rechter draagt ook geen toga en daar bestaan ook regels voor.

Ik wil me vooral richten tot dat jurylid wat het nut van honden niet ziet.
Kent meneer politiehonden, hulphonden, waakhonden, opsporingshonden enz enz.niet?
Die zijn toch erg belangrijk in ons leven.
Meneer zou eens een hond moeten nemen, dan weet hij waar hij over praat. Nu niet, nu maakt hij zich als jurylid volkomen belachelijk.

Met de uitspraak ben ik het wel eens.

Katja48, ik ben het helemaal met je eens!!

Leuke uitzending (hou inderdaad meer van "levende" zaken) dan van muurtjes, hekken en erfafscheiding. De kosten voor de hondenschool blijven zo binnen de perken en eindelijk mag een Gemeente nu eens een Stichting tegemoetkomen vanMr. Frank Visser. Dat gebeurt zelden, dus wat mij betreft: prima "daar moet u het mee doen".

Ben het helemaal eens met de uitspraak. Maar wat een "jury"!!!!!! Het lijkt wel een nest met "juryleden". Komen er iedere week meer bij????? Als deze juryleden in de uitzending blijven, dan haak ik voor dit programma, hoewel ik de inhoud vaak wel leuk vind, ook de uitspraken, af. Deze mensen hebben n.l. totaal geen kennis van zaken.

Een beschaafde uitzending, mag ik wel zeggen. Normaal gaat het er iets heftiger aan toe. Beide partijen bleven rustig en vertelden ook zo hun verhaal.
Meneer Van Oostrum heeft waarschijnlijk Management Burgemeester gedaan, want dat geknoei met dat geld vind ik niet bepaald deskundig. Meneer De Bruin vind ik een aardige man die hart heeft voor zijn werk. En dat dienen we heel te houden! Tja, en die bijzondere bij... De dame in het panel heeft gelijk, mevrouw Kooyman, geloof ik. Die bij gaat gewoon zijn eigen weg hoor. De intelligentie van dieren ligt hoger dan wij mensen wel denken; een beetje flauw eigenijk, om dat als reden aan te voeren.

Terechte uitspraak ook de opmerking van de Rijdende rechter,Rheden geeft om honden maar het mag niets kosten.Typisch hoe groot de kloof is tussen burger en politiek,kijk maar eens naar de burgemeester keek niet een keer om en had het over wetten dit dat.

Terechte uitspraak. En een leuk onderwerp i.p.v. bomen en schuren.
Ook ik heb een verschrikkelijke hekel aan de jury. Echt het programma onwaardig!!
Daarom neem ik dit programma op en spoel de jury door. Heerlijk!!
Doe dat met zoveel mogelijk programma's, zie dan dus ook erg weinig reclame. Dat is pas relaxed TV kijken!!

Pagina's