Doortrapt

Still van de Rijdende Rechter uitzending Doortrapt
Doortrapt, uitzending, 30 minuten
dinsdag 26 maart 2013
Peter Keijnemans wil graag een elektrische fiets. Laat die nou net bij de buren te koop staan. Na wat afdingen wordt de deal gesloten voor 425 euro. Meneer Keijnemans toert er half Nederland mee door, maar dán gaat de accu stuk. Hij eist de helft van het aankoopbedrag terug. Maar de buren zeggen: 'garantie tot aan de voordeur'.
Ben je het eens met de uitspraak…
Zit jij met een conflict? Plaats het op het forum

Login via Facebook en laat hier je reactie achter

Reacties van voor 2016, u kunt niet meer reageren

Helemaal mee eens, goed gesproken.

Als ik Hema was zou ik die man aansprakelijk stellen met Hema is alleen goed voor worsten. Raar figuur en terechte uitspraak.

Hoe kun je nou als rechter verbieden dat 2 buren rechtstreeks contact met elkaar gaan hebben?
Een goed gesprek zou namelijk helpen maar dat wordt onmogelijk gemaakt met een straffe van 100 euro per keer. Zo blijf je een gespannen sfeer houden tussen beide buren.

Nou, als de man een heel weekend gaat aan lopen bellen bij de buren omdat de vriend van de vrouw de bedreiging heeft gehoord? En hij zoals hij zelf aangeeft "nogal emotioneel kan worden" en er geen enkele reden is om contact te hebben. De familie van de Berg heeft als tegenvordering (is niet besproken in de aflevering maar wel gevorderd, zie schriftelijke afspraak) dat Keijnemans op straffe van een boete verboden zou worden zich bedreigend tegen over hen op te stellen.

Van de Berg wil graag geen onaangename huisbezoeken meer door Keijnemans of schreeuwerige briefjes meer van hem ontvangen, daarom wil van de Berg dus dat er geen bedreigingen meer door Keijnemans aan hun adres plaatsvinden. De rechter heeft daarom besloten dat hij helemaal geen contact meer met hen mag opnemen, zo kan namelijk ook vermeden worden dat er conflict ontstaat over dat de één het bedreigend vindt en de andere niet. Al het contact is nu verboden en zo is hij lijkt mij nu ook het beste.

Dat kan heel goed. Ik heb zelf ook totaal geen contact met mijn rechterburen. Vreselijke man. Je hoeft helemaal geen contact te hebben met je buren. De rechter deed dit juist zodat deze verschrikkelijke man niet vervelend blijft doen.

het bijleggen van de buren ruzie was niet de taak van Mr. Visser. Indien de buren zelf in een goede sfeer willen leven, dan dienen zij dat in de eerste plaats dat zelf te beseffen en vervolgens concrete stappen zetten om de sfeer leefbaar te houden. Desnoods via een mediator. Uitspraak van Mr. Visser is prima.

Hoe simpel kan het zijn; vervang de accu en hij doet 't weer. Kan bij een auto ook gebeuren.

Er kan van alles gebeuren, de vraag is echter 'wie moet er betalen?'

Inderdaad een goede uitspraak! Vooral de boete bij elk dreigend contact!
Mooi zo, kan deze labiele aggressieve man het misschien leren!

Helemaal mee eens,

Pagina's