Duiven op tilt

Still van de Rijdende Rechter uitzending Duiven op tilt
Duiven op tilt, uitzending, 40 minuten
dinsdag 4 oktober 2011
In het Zeeuws-Vlaamse Sint Jansteen woont de familie Van Spaandonck. Sinds vijftien jaar hebben ze een buurman met bedrijf aan huis waar folders worden gemaakt. De laatste tijd zijn de reclameblaadjes niet aan te slepen. De vrachtwagens rijden af en aan en de familie Van Spaandonck is de wanhoop nabij. De overlast zorgt ook voor grote spanningen binnen hun huwelijk. Gewapend met een geluidsmeter gaat mr. Visser op onderzoek uit. De elfkoppige tribune geeft zoals elke week haar oordeel, maar zoals altijd: mr. Visser bepaalt.
Ben je het eens met de uitspraak…
Zit jij met een conflict? Plaats het op het forum

Login via Facebook en laat hier je reactie achter

Reacties van voor 2016, u kunt niet meer reageren

Wat vindt u van de uitzending?

Eerlijk gezegd had ik deze uitspraak wel verwacht. Mr.Visser kon ook niet anders. De gemeente had immers dit bestemmingsplan bedrijvenplan goed gekeurd. Feitelijk had de familie moeten klagen bij de gemeente en niet bij de buurman. Persoonlijk had ik het dan niet goed gekeurd, maar dat is dan een andere zaak. Overigens is verhuizen denk ik voor die familie lastig. Wel de beste oplossing, maar hij houdt duiven. Wie duiven vanaf het begin heeft, mag ze houden; wie verhuist mag niet opnieuw beginnen dat is tegen de nieuwe wet. Dus dan zou ie zijn duiven kwijt raken. Hij zei niet voor niets dat hij wil sterven in het harnas.

Is er geen ontheffing mogelijk van het bepaalde in de nieuwe wet? Waar een wil is is er toch een weg? Anders moeten ze de wet veranderen. Dat zal wel niet zo snel gaan. Gaat het om een wet in formele zin, een algemene maatregel van bestuur, een ministeriële regeling, of iets anders?

Het bestemmingsplan geeft aan dat het ernaast gelegen perceel een bedrijfsterrein is. Echter doet de gemeente al water bij de wijn, omdat de afstand van 30 m niet gehaald kan worden. Waarom zijn er regels en heeft de gemeente daarnaast nog de mogelijkheid van maatwerk? Dat werkt corruptie in de hand. Van der Windt kan zomaar een ambtenaar hebben omgekocht. Dit is een insinuatie, maar echt niet zo ondenkbeeldig. Dus het is veel beter om die mogelijkheid geheel uit te sluiten.
Verder ben ik voor meten=weten. Waarom worden de decibellen niet een willekeurige week gemeten? Van de Windt mag natuurlijk niet weten wanneer, want dan gaat hij de meting beinvloeden, zoals hij dat ook door het weghalen van de rijplaat al gedaan heeft.
Nee, dat doet Mr. Visser niet, want hij weet ook wel dat 50 dB maar net boven gemiddeld straatgeluid uit komt, dus dan is van der Windt gewoon uitgekakt.
Ik ken voorbeelden (specifiek: abattoirs), waar hele woonwijken omheen gebouwd worden, met tot gevolg dat het bedrijf weg moet vanwege geluids- en stankoverlast, terwijl het er al decennia lang was.
Dus wederom willekeur van de Nederlandse rechtsgang in casu Mr Visser, al was het wel goed dat Mr. Visser het laden en lossen aan banden legde.

U hebt het verkeerd begrepen denk ik want dat terrein is al veel langer bedrijventerrein dan dat de heer van der Windt daar zijn bedrijf heeft dus het is niet netjes om te insinueren dat van der Windt misschien de ambtenaar heeft omgekocht om daar zijn bedrijf te vestigen.

En het voorbeeld van abbatoirs is onterecht, Die veroorzaken namelijk ontzettende stankoverlast die niet te vergelijken is met een beetje geluidsoverlast.

Er is dus geen willekeur bij de heer Visser, bewijsbaar stankoverlast is heel iets anders dan incidenteel geluid boven de 50db.

hier is ook sprake van stank overlast. in de vorm van uitlaatgassen.

Met interesse gekeken naar de uitzending over de overlast van het folderdistributiebedrijf.
Het bedrijf heeft een Wm vergunning sinds langere tijd en zal zich moeten houden aan de geluidsnormen die daarin staan. Naar mijn idee wordt hier abusievelijk het Activiteitenbesluit bij gehaald, waarmee met maatwerk enige rek kan worden gegeven. Echter, het Barim (actiiteitenbesluit) is pas enkele jaren geleden ingegaan en wel met de bedoeling om zonder Wm(wabo) bepaalde activiteiten zonder vergunning toe te staan, zolang men zich houdt aan de algemene regels van het Barim. Dit om administratieve lasten bij overheid en bedrijven te verminderen.
M.a.w. het Activiteitenbesluit is niet in beeld, alleen de Wm vergunning van het folderbedrijf.
Naar mijn idee is de Wm vergunning en de bestemming onterecht afgegeven aan een bedrijf dat daar niet hoort, maar daarvoor zou ik meer gegevens moeten hebben. Het zou de gemeente Hulst sieren om het folderbedrijf een aanbod te doen dat zij niet kan weigeren.

Wm, Warim, Barim. U moet ambtenaar zijn. Waarom zijn de regels van de overheid niet gewoon S.M.A.R.T.?

Het echtpaar van Spaandonck mag erg blij zijn dat de sokkenfabriek er niet meer zit, daar hadden ze geen last van zeiden ze. Toen waren ze een stuk jonger en maakte ze zich nog niet zo druk. Waarschijnlijk zelf aan het werk.........

Ik vind dit echtpaar zeer overdreven door hun verhaal kracht bij te zetten door zelfmoord te overwegen. Nou, sorry, dit snap ik echt niet! Iemand die zelfmoord wil plegen kondigd dit niet aan, dus het zal wel meevallen met die depressieve gevoelends. Ik snap best wel dat ze geen plezier van dat bedrijf hebben, maar laten ze dan lekker in een bejaardenhuisje gaan zitten waar ze op hun wenken bediend worden en er geen rijdende vrachtwagens te vinden zijn alleen rijdende rollators!!! Maar.....misschien hebben ze daar ook last van ????
Ten slotte vind ik de smile op de ondernemer zijn gezicht heel irritant net of hij je constant uitlacht!

Pagina's