Een gegeven paard

Still van de Rijdende Rechter uitzending De rijdende rechter
Een gegeven paard, uitzending, 35 minuten
dinsdag 16 november 2010

Deze keer is er ruzie om een achterom. Sandra van den Boogaard vindt dat ze een slachtpaard heeft gekocht. Dit voorjaar kocht ze een paard van Claudia van Oirschot. Na een paar maanden blijkt dat er niet meer te rijden valt op Dancer. In de tussentijd heeft Sandra veel onkosten gemaakt voor onderzoeken bij haar dierenarts. Verkoopster Claudia begrijpt hier niets van: volgens haar is Dancer kerngezond. Wat is er in die paar maanden misgegaan? En heeft Sandra recht op teruggave van het aankoopbedrag? Mr. Visser laat het paard keuren op de Universiteitskliniek voor Paarden in Utrecht.

Ben je het eens met de uitspraak…
Zit jij met een conflict? Plaats het op het forum

Login via Facebook en laat hier je reactie achter

Reacties van voor 2016, u kunt niet meer reageren

Bent u het eens met de uitspraak?

Een paard kan dramatisch van karakter veranderen als het verkeerd gereden wordt. Een paard wat goed getraind wordt en zijn spieren goed gebruikt, zal lekker in zijn vel zitten en niet in de staak gaan. Een paard wat dus altijd goed gereden is, kan door een paar weken verkeerde training compleet van gedrag veranderen, van superbraaf naar levensgevaarlijk, puur omdat zijn spieren vastgereden zijn.

Ik ben het onees met de uitspraak!
Dat mens liegt! Ik had voor straf haar een boete van €50000 gegeven en het paard afgepakt.

Ik ben het wel eens met de uispraak, maar wil de huidige eigenaresse aanraden het paard te behouden en mee te laten lopen met haar volgende paard op een dressuurcursus. Geeft het paard wat te doen, liefde krijg je vanzelf terug (heeft ze trouwens al). En..... het nieuwe paard heeft een gezellig maatje.

Wat betreft de vorige eigenaresse: begint u alstublieft niet meer aan huisdieren, zowel honden, katten als paarden, zelfs cavia's. Wanneer u een geestelijke belasting hebt, worden de dieren wel lichamelijk, maar niet geestelijk verzorgd. Een burn-out kan terugkomen.

Dat paard moet gewoon naar die opvang, dat is het beste. Naar de slacht of een spuitje, pff, paardenliefhebbers?!

Hoe is het met Dancer afgelopen? Is hij op het adres van de Rijdende Rechter gebleven? Dat is toch uiteindelijk het belangrijkste hoe het met het paard gaat.

Sowieso is het niet zo slim om een paard te kopen zonder hem van te voren te laten keuren. En inderdaad kan door een verkeerde manier van berijden een paard totaal omslaan qua gedrag.

Arm DIER.

het paard moet een mooi nieuw baasje krijgen en lekker gaan genieten op zijn manier. ze zijn alle twee niet goed voor dancer.

Sandra is geen dierenvriend, en Claudia eveneens!!!
Je doet alles voor een dier, maar hier wordt gesproken, over inslapen, en naar de slacht!!!! Deze mensen zijn geen dieren waard!!!!!

Pagina's