Esdoorn in het oog

Still van de Rijdende Rechter uitzending Esdoorn in het oog
Esdoorn in het oog, uitzending, 40 minuten
dinsdag 13 september 2011
Problemen rond een esdoorn. De familie Stroomer uit Enkhuizen heeft last van een tachtigjarige esdoorn achter hun huis. De boom geeft volgens Stroomer zoveel afval dat een derde deel van de tuin onbruikbaar is. De buurman is het gemeentehuis. De gemeente wil dat de monumentale boom blijft. De familie Stroomer is de wanhoop nabij en wil dat de boom per direct verdwijnt!
Ben je het eens met de uitspraak…
Zit jij met een conflict? Plaats het op het forum

Login via Facebook en laat hier je reactie achter

Reacties van voor 2016, u kunt niet meer reageren

Bent u het eens met de uitspraak van mr. Visser?

Natuurlijk. Mr. Visser weet waar hij over spreekt. Tevens wordt het zeker tijd dat deze man dringend hulp zoekt. Zoals zijn vrouw al eerder heeft verklaard. Die valt onder obsessief gedrag. Succes.

erg creatief is de klager niet: zn overlast (feacalien ed) veroorzakende dierenrijk kan ie natuurlijk ook ACHTER in de tuin zetten, inclusief de overkapping (dak van het hok). Kunnen de kids springen op de trampoline aan de andere kant.
En je kunt nl altijd nog verhuizen...

En als je nu zelf je woning mooi vind ?
Dan kun je daar niet gaan wonen door een GEWONE boom...?

Weg die boom.
Zo`n boom hoort in een park en niet in een woonbuurt.
Behalve de grote overlast door zaden en bladeren, vormt hij ook een bedreiging met zijn groot wortelstelsel.
Je zal er maar wonen en al die juryleden huilen met de wolven in het bos.Muv de 2 jongelui.
grtn

Helemaal met U eens.

Helemaal terecht deze uitspraak.
De gemeente moet verder geen rommel van deze mensen opruimen. Zo weet de gemeente niet waar ze blijven. Er zijn namelijk nog veel meer mensen die overlast hebben van de gemeente.

Waarom komt niemand op het simpele idee om een net onder de takken te hangen? Meneer heeft dan geen overlast meer en het net kan sporadisch leeggeschud worden. Beide partijen tevreden, lijkt mij?

Dat is een handige oplossing, maar niet heus. Heeft U niet gezien HOE groot die boom was en een net erom heen? Dan zou de brandweer met ladderwagen moeten komen om net "sporadisch" uit te schudden.

Geachte RR,
Dat ik totaal geen geloof meer heb in de rechtspraak, wordt weer eens bevestigt, met uw programma van hedenavond. Een monumentale boom, is toch totaal geen redenen. Je maakt van elk mooi pand toch ook geen monument, alleen uitzonderingen.
Mijn gevoel is dat u bang was voor de overheid, en geen daad wilde stellen. U koos dus zuiver voor uzelf, Angst is een slechte raadgeving, gezond verstand is in deze tijd belangrijker. Nog iets wanneer het andersom is, dus de overheid klaagt, graag dan ook dezelfde houding. Maar nee hoor dan gaat de boom gewoon weg, ondanks slechtere argumenten als vanavond.

mvrgroet,

Jaap Vogelvanger

Pagina's