Foei!

Still van de Rijdende Rechter uitzending Foei!
Foei!, uitzending, 30 minuten
dinsdag 11 november 2014
Mevrouw Borg woont in een krappe 2-onder-1 kap woning. In de buurwoning woont een echtpaar met zeven honden. Soms zijn er zelfs meer honden bij de buren! Dit zijn klanten, want de buurvrouw, mevrouw Los, heeft een hondentrimsalon. Mevrouw Borg ondervindt enorme overlast van deze roedel. Bovendien vindt mevrouw Borg dat haar buren bijzonder irritant parkeergedrag vertonen. De buurvrouw, mevrouw Los, wordt al deze negatieve aandacht van de buurvrouw helemaal zat en roept mr. Visser erbij om eens over de kwesties te oordelen.
Ben je het eens met de uitspraak…
Zit jij met een conflict? Plaats het op het forum

Login via Facebook en laat hier je reactie achter

Reacties van voor 2016, u kunt niet meer reageren

Tjah, recht en rechtvaardigheid gaan niet altijd samen. Hondenmevrouw lijkt me helemaal geen verkeerd persoon, maar zou het denk ik beter doen ergens op een boerderij of een alleenstaand huis. Zoveel dieren in één huis in een rijtjeshuis lijkt me voor niemand, inclusief dieren, niet fijn.

Nog zo,n domme opmerking van iemand,die totaal niet weet,waar hij het over heeft.Het is GEEN rijtjeshuis,waar we in wonen en JA ook de buurvrouw heeft een oprit en net zoveel,zelfs iets meer ruimte voor haar huis als wij en de honden waren al geen probleem meer,dat had de buurvrouw al eerder toegegeven en waar bemoeit iedereen zich mee???

He, dit Greet van de uitzending? Wat ik uberhaupt niet begrijp is dat die auto's op de stoep geparkeerd staan? Dat mag toch sowieso niet?

We bemoeien ons met u en met de overlast die u veroorzaakt. Dat heet: sociaal gedrag, en dat heet: sociale controle. Een probleem tussen u en uw buurvrouw is namelijk niet alléén een probleem tussen u en uw buurvrouw. Er zijn grenzen aan de overlast die mensen mogen veroorzaken, en die grenzen worden niet door u bepaald, noch door uw buurvrouw, maar door ons allemaal. Zo is bijvoorbeeld het burgerlijk wetboek tot stand gekomen, waarmee geschillen tussen personen worden beslecht.

Bovendien: toen u akkoord ging met deelname aan De Rijdende Rechter, ging u ermee akkoord dat uw beider probleem in de publieke sfeer werd gebracht. Dat betekent dat ook andere mensen er hun mening over kunnen geven. Nogal kinderachtig om dan ineens de vraag stellen 'waar bemoei je je mee'. Bovendien hecht ik aan vousvoyeren.

Ik wens u veel succes met de honden, in het bijzonder met uw handhaving van de gestelde beperkingen aan hun blaftijden.

Waardeloze uitspraak ...blaftijden je zal het maar hebben 7 honden naast je .ga naar een alleen staand huis of naar het industrie terrein

Wat moet je als rechter anders doen? Het stonk er niet, er lagen geen drollen overal in huis. De honden zagen er goed verzorgd uit, men ging met de honden wandelen. Ze hadden blafbeperkende middelen aangeschaft en er is altijd iemand in huis. Ik weet niet of je als rechter zonder geldige reden kunt beslissen dat iemand maar een X aantal honden mag bezitten zolang die geen onacceptabele overlast bezorgen.

Klopt Peter (mag ik u tutoyeren? - geintje), maar grote vraag is wat 'onacceptabele overlast' is. Die blaftijden lijken duidelijkheid te geven, maar wie moet dat controleren? Je kunt toch moeilijk van buren verwachten dat die dat moeten doen. Zie ook mijn reactie verderop... Heb trouwens zelden/nooit zulke keurige verweerders gezien. Hulde aan familie Borg die juist de genoemde overlast ondervinden!

De uitspraak is juridisch gezien juist maar voor de kijker uitermate onbevredigend. Niet ter sprake is gekomen de mogelijkheid om de bus op de oprit te parkeren en de andere auto voor de deur zodat er geen overlast meer zou zijn. Zoals je vaak in juridische oplossingen ziet hert klopt wel maar is uiterst onbevredigend.

Klopt, die oplossing is er wel maar je kunt die niet juridisch afdwingen. Als meneer Los nou een spoedcursus parkeren zou nemen zou er geen parkeerprobleem zijn. Maar zoals in elke burenruzie komen er altijd randproblemen bij. Zo simpel!

Wat een nare vrouw die mevrouw Los. Gaat die man dan de hele dag in en uit de carport, waardoor zij die ruimte moet vrijlaten voor meneer. Ik zou me ook ergeren aan al die honden van haarzelf en van klanten in een kleine woonwijk.

Pagina's