Fotoshoot

Still van de Rijdende Rechter uitzending Fotoshoot
Fotoshoot, uitzending, 40 minuten
dinsdag 1 april 2014
Tags: 
auteursrecht, fotograaf, internet, publicatie
Fotograaf Nelson Mooren laat niet zomaar zijn auteursrecht schenden en strijdt tegen het vrije gebruik van zijn creaties. Uitgever Theo Leerintveld publiceerde Nelson's foto omdat hij dacht dat die rechtenvrij was. Nelson eist naamsvermelding en geld.
Ben je het eens met de uitspraak…
Zit jij met een conflict? Plaats het op het forum

Login via Facebook en laat hier je reactie achter

Reacties van voor 2016, u kunt niet meer reageren

Vrij toepasselijk met deze zaak: credit where credit is due. Ik vond het erg fijn om te zien dat het eerste fragment van het panel is vervangen door experts met inhoudelijke meningen, en het tweede fragment van de panels aanzienlijk is verkort. Ik hoop nog steeds dat het panel (zonder experts) verdwijnt, maar goed om te zien dat jullie het hebben aangepakt.

Zaakinhoudelijk lijkt de uitspraak me redelijk, maar ik hoop dat A-dam Zuidoost de kosten gaan betalen en hun database in orde brengt zodat ze niet nog meer mensen duperen.

Ik kan mij zeker vinden in deze uitspraak, er is immers geen toestemming verleend en ook een foto maakt deel uit van geestelijk eigendom dat gerespecteerd dient te worden. Waar ik NIET over te spreken ben is de vooringenomen houding van een van de wijsneus in het programma die het nodig vond om op te merken dat er in Amsterdam Zuidoost veel gestolen word. Doet totaal niet terzake en is onnodig kwetsend.

Was idd een hele foute opmerking.
Ik denk dat dit domme panel er binnenkort wel uitvliegt,nadat ze zich belachelijk op de t.v. hebben gemaakt.

De experts moesten ze ook moeten laten spreken na het stukje van de hoorzitting.

Geen experts meer aan het woord laten. Het panel is een leken panel en dat moet het ook blijven. Het panel verkondigd de mening van het volk en dat moet zo blijven en niet van experts want die hebben we HIER al genoeg bij de reacties zo te horen ...NOT! ;o))

De experts waren een verademing ten opzichten van dat dom gezwets van het panel.

Ben jij een van die panelleden? Je reactie lijkt er wel op.

Zeer terechte uitspraak en ik hoop dat meneer Leerintvelt gewoon door het stadsdeel betaald wordt want hun hebben hem om de tuin geleid en die schade moet dus op hun verhaald worden en ik wens hem daarbij voor succes.

Apart dat meneer Leerintvelt in het begin zegt niet meer met de fotograaf te willen samenwerken i.v.m. dit probleem maar wel aan het einde zelf het stadsdeel gaat aanklagen hiervoor.

Wat un taalvauten lees ik hier, leuke jongen die Nelson :)

Pagina's