Geen kant op

Still van de Rijdende Rechter uitzending Geen kant op
Geen kant op, uitzending, 40 minuten
dinsdag 20 september 2011
Grote problemen rond een recht van overpad. De familie Ruijgrok heeft onenigheid over het pad van hun buren. Tot overmaat van ramp loopt dit pad achter het huis van de buren naar hun eigen huis. Door de onduidelijkheid over het gebruik van het pad is de spanning tussen de buren te snijden. En helemaal nu de buren ter ore is gekomen dat de familie Ruijgrok een kapsalon wil beginnen achter hun huis. De elfkoppige tribune geeft zoals elke week haar oordeel, maar zoals altijd: mr. Visser bepaalt.
Ben je het eens met de uitspraak…
Zit jij met een conflict? Plaats het op het forum

Login via Facebook en laat hier je reactie achter

Reacties van voor 2016, u kunt niet meer reageren

Wat vindt u van de uitspraak van meester Visser?

Wat ik mis in de uitzending is:Kan de familie Ruijgrok niet een éigen in/uitgang maken aan de linkerkant van hun huis/tuin [gezien vanaf de voorkant] niet eens naar díe mogelijkheid gekeken... en dan kan de andere familie, i.p.v. het overpad er een tuintje met schutting en 'n deur erin, van maken...met de hulp van de Heer Hill?! Op het overpad naast het huis kan dan de auto staan. Geen irritaties meer en de heer en mevrouw van Oostrom óók nog genieten van hún oude dag.

Misschien moet je het haar voorstellen. Zit voor haar meer brood in als die derderangskapsalon in die houten hut achter in de tuin.

HELEMAAL mee eens. Wat een eikel zeg die vent.

hoe bedoel je ouwe zeur. deze mensen hebben hun aow verdiend en zijn geen belasting proviteurs. maar ik vind ze wel erg bekrompen .ik ben blij dat het jonge stel gewonnen heeft en terecht vind ik.

Juiste uitspraak, wel sneu voor de privacy van die oudjes !!

De uitspraak is rechtvaardig en logisch. Verheugender is het feit, dat de bewoners elkaar nu gevonden lijken te hebben, want een goede onderlinge verhouding is essentieel, vooral in deze speciale situatie.

ik vind dat ze zeker gelijk hebben dat de bezoekers van de kapsalon daar mogen lopen maar ik vind wel dat de man zijn auto daar moet kunnen pakeren indien op een redelijke wijze door gelopen kan worden. ik denk dat ze gewoon eens samen rustig moeten praten en geen oude koeien uit de sloot moeten halen want zo is het voor beide niet leuk!!

Het was zeer duidelijk dat de oudjes alles aan het doen waren om de buren te treiteren, door de auto op het overpad te parkeren en een hek te plaatsen.
Maar de buren hebben alle recht om over dat pad te lopen, net als hun bezoekers (of dat nu familie, vrienden of klanten zijn), zolang ze geen overlast veroorzaken.

Beste Henk, ik had een heel verhaal getyped. Ik heb besloten om er toch niet op in te gaan. Ik zeg alleen: wat zou jij doen als de buurvrouw met familie én klanten over jouw balkonnetje zou lopen (zonder overlast te veroorzaken uiteraard) om bij het balkonnetje te komen aan de andere kant van u omdat ze dat gekocht hebben. Die oude mensen treiteren niet die verdedigen het kleine beetje privacy wat ze nog hebben... Kortzichtig en egoïstisch gedacht allemaal...

Pagina's